Sevgili Nilay evet bence de ekim yada nisam gibi gidin,sıcaktan birşey yenmiyor ağustosta:-) ama Mersinin kebabında bi değişiklik yok bence Giresunda da aynısı var ama Adanada mutlaka ye derim,ben gidemedim ama başka zaman nasip olur umarım.sevgiler canım...
Pelinciğim çok teşekkür ederim canım. İnşallah gidip görürsün, gerçekten güzel yerler. Henüz çocuk yok bende ama haklısın, belki büyüdüklerinde olabilir ama sıcakta çocuklar için daha eziyetli olur.öpüyorum canım...
Neslihan'cım merhaba canım..Sende ne güzel gezmişsin bizde giderken sahilden gittik..Silifke anamur arası epey virajlıdır çoğu kimse o yoldan geçmez istemez..muhteşem koyları vardır denizi süperdir..yeşille mavi harikadır.. biz pek oyalanamadık yola devam ettik..cennet cehennemi görmüştüm o zaman blogta değildim ahh bileydim geleceğe hazır olsun diye fotolardım dimi amaa:))) ayrıca o dikenli kaktüs gibi bitkiye Antalya'da frenk yemişi&inciri derler.Ben bir türlü çekirdeklerini yutamıyorum:))) Canım benim yine gel beklerim her zaman az uz geziyorum bende..Uğramam gereken çokk yerler var görüşmek üzere süper reçellerinden sahura aldım..eline sağlık sevgiler.
Bu pasta şehrimize özgü, fırın ve pastanelerimizde yapılır. Bir adı da Amonyaklı Pastadır. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama öğrenirim:-) Bu resmi de pastanın içini görmeniz için çektim...
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Merhaba arkadaşlar. Bloggerdaki sorunu hala anlayabilmiş değilim, ama en azından bugün birşeyler ekleyebiliyorum. Çok azınızı ziyaret edebildim ve yorum yazabildim. Sonra ne oluyor bilmiyorum, zınk diye kapanıyor sayfa:-( Sevgili Kuzenim Gül ( DAMAK TADI ) bana bu harika kalıbı gönderdi. Canım benim çok teşekkür ediyorum, harika bir şekli var ve eminim harika kekler yapacağım bu kalıpla. Çok öpüyorum canım... Bugün sizlere bahsettiğim pastacılık malzemeleri satan dükkanın görüntü ve adresini yayınlıyorum. Giresun'lu bloggerlara iyi alışverişler dilerim. Sevgilerimle... ERSAL PASTACILIK DÜNYASI : HACI MİKTAT MAHALLESİ, FATİH CADDESİ, KLAS PASTANESİ YANI, GİRESUN... TEL : 0454 214 22 80
Harika yerler , harika resimler.
YanıtlaSilOrada yenen kebabın yerini hiç bir şey tutmuyor diyorlar. Ben de Adana'da Mersin de bir kebap yemek istiyorum ama mümkünse ekim yada mayıs ayında
Neslihan görüşmeyeli nerelere nerelere gitmişsin.fotoğraflara sofralardaki lezzetlere bayıldım..
YanıtlaSilGezi fotoğrafları harika...Cennet cehennemi bende tv den izlemiştim..Çok merak ediyorum...
Çocuksuz gitmek lazım buralara ,içinize sindiğine çok sevindim...
Sevgiler..
Sevgili Nilay evet bence de ekim yada nisam gibi gidin,sıcaktan birşey yenmiyor ağustosta:-) ama Mersinin kebabında bi değişiklik yok bence Giresunda da aynısı var ama Adanada mutlaka ye derim,ben gidemedim ama başka zaman nasip olur umarım.sevgiler canım...
YanıtlaSilPelinciğim çok teşekkür ederim canım. İnşallah gidip görürsün, gerçekten güzel yerler. Henüz çocuk yok bende ama haklısın, belki büyüdüklerinde olabilir ama sıcakta çocuklar için daha eziyetli olur.öpüyorum canım...
YanıtlaSilNeslihan'cım merhaba canım..Sende ne güzel gezmişsin bizde giderken sahilden gittik..Silifke anamur arası epey virajlıdır çoğu kimse o yoldan geçmez istemez..muhteşem koyları vardır denizi süperdir..yeşille mavi harikadır..
YanıtlaSilbiz pek oyalanamadık yola devam ettik..cennet cehennemi görmüştüm o zaman blogta değildim ahh bileydim geleceğe hazır olsun diye fotolardım dimi amaa:)))
ayrıca o dikenli kaktüs gibi bitkiye Antalya'da frenk yemişi&inciri derler.Ben bir türlü çekirdeklerini yutamıyorum:)))
Canım benim yine gel beklerim her zaman az uz geziyorum bende..Uğramam gereken çokk yerler var görüşmek üzere süper reçellerinden sahura aldım..eline sağlık sevgiler.