2 Ağustos 2008 Cumartesi

PAZARA GİTTİM

Dün iş çıkışı pazara gittim,çok yakın bana pazar yeri, hemen iş yerimin arka sokağında,Mal Pazarı diyoruz bu mevkiye, şimdi oraya büyük bir alışveriş merkezi yapılsa da pazar yeri varlığını koruyor.Belediye üç katlı bir pazar yeri yaptı.Haftanın iki günü-pazartesi,cuma- pazar açılır,hem köylü kadınlar hem de normal satıcılar tezgah açar. Giysiden yiyeceğe herşey bulunur. Kapanışta gittiğim için çok fazla şey çekemedim ama yakalayabildiklerimi görüntüledim. Yerli böğürtlenler
Taflan ( karayemiş )Yerli kızılcıkYayla pancarı
Tezgahını resimlediğim teyze (saolsun izin verdi)

Tarla domatesi Tarladan sivri biber
Kurutulmuş acı kırmızı biber
Gün darısı ( mısır unu ) Mis gibi köy tereyağı
Kiraz tuzlaması ( soğanla kavrulur-istenirse pirinçle kavrulur diblesi yapılır ) Yerli ıhlamur
Mis gibi yayla kekiği


Peynir tezgahları. Yaylada yapılıyor peynirler.Tulum peyniri,deri peyniri,yağlı peynir(sütle eritilip yumurtayla pişirilince nefis olur), ayran(katık) ve yoğurt çökeleği,süzme,pestil, dut çemici , dut ve üzüm pekmezi,ve petek bal...



Fındık hazırlıkları. Tırmıklar,sepetler...
Pazarımızın dondurmacısı;çekimlerde bana yardımcı oldu..

12 yorum:

  1. mesajınıza çk teşekkür ederim.
    resimler şahaser..ama benim gözüm o cağğnımm kara yemişlere takıldı. en son geçen sene Samsun da tatmıştım. :(((

    dönüşte görüşmek üzere ÇEŞMEden svglr NuNu

    YanıtlaSil
  2. kiraz tuzlamasını anlatırmısın şeker..

    YanıtlaSil
  3. Keyifli tatiller NuNu.görüşmek üzere...


    assortiek şeker,yav adın ne bilmiyorum ben de,hani böyle hitap etmemi istersen de olur tabi:-) kiraz tuzlaması burda çok yaygın yapılan bişeydir.kirazların çekirdekleri çıkarılır,bazen çıkarılmaz:-) bol tuz ile (kalın tuz) turşu gibi yapılır ve çok lezzetli olur.

    YanıtlaSil
  4. bu nasıl pazarmış böyle yaa, süper valla. sizde iyi çekimler yapmışsınız, kutlarım

    YanıtlaSil
  5. kültür mantarına;inan bu daha bişey değil,üç katlı burası,ne ararsan var.ama ben normal değil de teyzelerin köyden getirdiği ürünleri tercih ediyorum.fotoları beğenmene sevindim:-)bu arada ziyaretin için teşekkür ederim.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Öncelikle güzel yorumların ve takip listene beni eklediğin için teşekkür ederim Neslihancım.
    Böyle bir pazara yakın olman büyük şans bence, resimler harika..
    Ayrıca blogunu güzel ve değişik bulduğumu söylemeliyim.her telden yazılarınla insan dergi okumuş gibi oluyor.Orhan Veli şiiri etkileyici bir seçim..
    Gazetecilik idealinden bahsetmişsin, aynısı bende de vardır, kısmet olmadı, yay burcunun bir ortak özelliği daha galiba sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Neslihan,
    Fotoğraf karelerinin her biri beni çok mutlu etmeye yetti..))En çok hoşuma giden tereyağ ve Karayemiş oldu..))Bizim binanın bahçesinde kiraz karayemişi var ve binada Karadenizliler çoğunlukta..Oradan toplayıp tadına bakıyoruz her sene..Hatta reçelini bile yapıyoruz..))

    Gönlüne sağlık..Teşekkürler..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Nurdan ,sözlerin için çok çok teşekkür ediyorum,beni çok mutlu ettin.evet biz yaylar severiz böyle şeyleri:-)canım senini blogun da çok güzel ve severek takip ediyorum.ellerine sağlık.çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Damak Tadı çok teşekkür ederim,inan çok sevindim beğenmene,karayemişin hiç reçelini yemedim,eminim çok güzel oluyordu,ben de bi yapayım:-)canım çok öpüyorum,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Daha ne olsun! o nasıl güzel biber domates peynir öyle...
    işte memleketin hormonsuz tazecik sebzeleri meyveleri:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayşe beklerim canım pazarımıza Giresunumuza...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. :((((

    Karayemiş, çifte kavrulmuş mısır unu ve tereyağı (= muhlama!!!) ve ıhlamur :((((

    Ben ... ben ağlamak istiyoruuum :'(

    YanıtlaSil