Bu pasta şehrimize özgü, fırın ve pastanelerimizde yapılır. Bir adı da Amonyaklı Pastadır. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama öğrenirim:-) Bu resmi de pastanın içini görmeniz için çektim...
blog kişisel bir günlük olduğu için insan içinden geçen herşeyii yazabilmeli..ister salt mutluluğunu yazsın ister tarif yazsın isterse de alıntı yapsın hepsi de çok çok güzel şeyler..ben neslihan kaleminden çıkan tüm yazıları çok severek okuyorum..ellerine yüreğine kalemine sağlık canım..
not: neslihancığım kaç tane gönderirsen gönder kesmez herhalde bizi:) sen iyisimi bi tarifi gönderiver..en azından nefis köreltmiş oluruz sevgilerimle..
Sevgili Özgül( hanım desem çok resmi abla diyebilir miyim:-)çok teşekkürler,aslında tarifini alacağım ama evde yapılabilir mi bilmiyorum canım.yine de yayınlayacağım.sevgilerimle,öpüyorum...
Sevgili Gönül beğenmene çok sevindim canım,ben de elimden geldiğpince bişeyler yapmaya çalşıyorum:-) tarifi en kısa sürede yayınlayacağım.takipteyim:-)sevgiler
Canım Yosuncuğum,çok teşekkür ederim şeker,yazdıkların beni çok gururlandırdı,bak iki damla da ağlarım ben şimdi:-)...çok öptüm canım.sen söylediğin için demiyorum inan ben de seni okumaktan çok keyif alıyorum,hele tatil yazın harikaydı.Tarifi en kısa zamanda yazacağım canım.sevgilerimle...
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Merhaba arkadaşlar. Bloggerdaki sorunu hala anlayabilmiş değilim, ama en azından bugün birşeyler ekleyebiliyorum. Çok azınızı ziyaret edebildim ve yorum yazabildim. Sonra ne oluyor bilmiyorum, zınk diye kapanıyor sayfa:-( Sevgili Kuzenim Gül ( DAMAK TADI ) bana bu harika kalıbı gönderdi. Canım benim çok teşekkür ediyorum, harika bir şekli var ve eminim harika kekler yapacağım bu kalıpla. Çok öpüyorum canım... Bugün sizlere bahsettiğim pastacılık malzemeleri satan dükkanın görüntü ve adresini yayınlıyorum. Giresun'lu bloggerlara iyi alışverişler dilerim. Sevgilerimle... ERSAL PASTACILIK DÜNYASI : HACI MİKTAT MAHALLESİ, FATİH CADDESİ, KLAS PASTANESİ YANI, GİRESUN... TEL : 0454 214 22 80
Neslihancığım harikasın :) zerrinin tatlısı, figenin annesi, gamzenin kalemi, fırının pastası derken bloğu doldurmuşsun :)) süpersin :) mutfakta saatlerce harcamak yerine birilerine bir şeyler yaptırıp keyfine bakmak lazım aslında :))) çaktırma beylere rejimdeyim hayatım bugün yemek yapmadım demek lazım, yoksa kutulamıyorsun :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili neslihan selamlar..
YanıtlaSilgiresuna ait bilgileri ,daha doğrusu yörelere ait bilgileri çok seviyorum. tşkrlr..
Neslihancigim goruntu nefiiisss
YanıtlaSilama birde tarif olsaydi denemek isterdim:))
kucak dolusu selam ve sevgilerr.
Neslihancığım sayfan harika olmuş bayıldım...Şu yöresel lezzetinizde çok lezzetli görünüyor...Tarifini yayınlarsın herhalde...Sevgiler...
YanıtlaSilçok para harcamıştım bu pastalara :D
YanıtlaSilabla naber ya :D
YanıtlaSilblog kişisel bir günlük olduğu için insan içinden geçen herşeyii yazabilmeli..ister salt mutluluğunu yazsın ister tarif yazsın isterse de alıntı yapsın hepsi de çok çok güzel şeyler..ben neslihan kaleminden çıkan tüm yazıları çok severek okuyorum..ellerine yüreğine kalemine sağlık canım..
YanıtlaSilnot: neslihancığım kaç tane gönderirsen gönder kesmez herhalde bizi:)
sen iyisimi bi tarifi gönderiver..en azından nefis köreltmiş oluruz
sevgilerimle..
Sevgili Asiye teşekkürler canım,beğenmene sevindim,haklısın çok da alıştırmamamk lazım,arada keyif yapmak en iyisi:-))))sevgiler canım
YanıtlaSilSevgili NuNu,seni görmek güzel:-))) ben de bunları yayınlamayı seviyorum,paylaşmak çok keyifli canım.sevgiler
YanıtlaSilSevgili Özgül( hanım desem çok resmi abla diyebilir miyim:-)çok teşekkürler,aslında tarifini alacağım ama evde yapılabilir mi bilmiyorum canım.yine de yayınlayacağım.sevgilerimle,öpüyorum...
YanıtlaSilSevgili Gönül beğenmene çok sevindim canım,ben de elimden geldiğpince bişeyler yapmaya çalşıyorum:-) tarifi en kısa sürede yayınlayacağım.takipteyim:-)sevgiler
YanıtlaSilŞeker naber ya,seni burda görmek ne güsel sevgili kardeşim.çok çok öpüyorum seni,yine gel tamam mı,fındık toplamaya da gel:-))))
YanıtlaSilCanım Yosuncuğum,çok teşekkür ederim şeker,yazdıkların beni çok gururlandırdı,bak iki damla da ağlarım ben şimdi:-)...çok öptüm canım.sen söylediğin için demiyorum inan ben de seni okumaktan çok keyif alıyorum,hele tatil yazın harikaydı.Tarifi en kısa zamanda yazacağım canım.sevgilerimle...
YanıtlaSilcanım bu pastayı bende cok severim girasunadan gelen herkezden isterim:)
YanıtlaSilyapılışınıda hep merak etmişimdir,
tarifini en kısa zamanda bekliyoruzzz.
Canım Hacerciğim en kısa zamanda tarifiyle döneceğim:-)istersen yollayabilirm pastadan şeker.sevgilerimle...
YanıtlaSilbende konserve yapsam ii olur artık...ama pazar taa çarşıda.kavanozda almam lazım daha..çok işim var çoookkk
YanıtlaSilKolay gelsin Aslı şeker...yaparsın ama sen hamarat hatun.sevgilerimle canım...
YanıtlaSilcanim tabiki abla diyebilrsin cok sevinirim :)
YanıtlaSilselam ve sevgiler
pastayı cok ama cok seviyorum memleketten kim gelirse istiyorum hep tarifini merak etmişimdir insallah tarifini bekliyoruz
YanıtlaSil