KÖFTE KURABİYELER:-)

Selam canlar. Bugün çok yoruldum, resmen paspas oldum, kendimi temizliğe adadım:-) Ama değdi, yarın da kitaplarımı ve çekmecelerimi düzenleyeceğim inşallah. Buralarda hava çok güzel, bahar geri geldi. Dün öğleden sonramı parkta geçirdim. Hafta sonu gazetelerimi okudum, tesadüfen dostlara rastladım, muhabbet ettim. İyi geldi.

Az önce çayın yanına birşey yapayım dedim. Aklıma denediğim ve çok beğendiğim bir tarif geldi. Kuribişleri yaptım ama biraz iri olmuşlar, resimlere baktım, köfte gibi görünüyorlar, ben de Köfte Kurabiye taktım adlarını:-)

HANIMELİ KURABİYE ( HAYAT BİNBİR ÇEŞNİ )

MALZEMELER

2 yumurta, 250 gr. tereyapı ya da margarin, 4 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı süt, 1 pk. kabartma tozu, 2 yemek kaşığı kakao, 100 gr.iri dövülmüş fındık, 1 limon kabuğu rendesi ya da portakal kabuğu rendesi.

HAZIRLANIŞI

Derince bir kaba un, kabartma tozu ve fındık hariç tüm malzemeleri koyun ve krema haline getirin. Una kabartma tozunu karıştırın ve fındıkla birlikte hamura ekleyin. İyice yoğurun. istediğinize göre şekillendirin. Önceden ısıtılmış ( 190 dercede ) fırında pişirin.

Ben fındık yerine badem ve damla çikolata kattım. Afiyet olsun....

Yorumlar

  1. neslicim çok şükür.nihayet yorum yazbiliyorum.benim pc senin blogla geçinemiyor.ne zaman açsam donup kalıyor.bu yüzden uzun zamandır uğraştım.lütfen yanlış anlama.gelemesemde gözüm hep sende.burdada hava güzeldi.bende haftasonu çocukları alıp anacığıma sürpriz yaptım.gelmişken toptan yazayım herşeyi.yeni teman çok güzel.uğurlu kademli olsun derlerya.köftelerde güzel yani bacım.ellerine sağlık.mektubuma burdan son verirkene komşuma sevgiler en kalbisinden

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Neslihan'cım, hem kurabiyeler hem de temizlik için..

    YanıtlaSil
  3. Ellerıne sağlık afiyetler olsun.
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI