9 Şubat 2010 Salı

YEMEK MOLASI

SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

Patlıcanlarımızı alacalı soyup, halka halka doğruyoruz ve kızartıyoruz. Sosu için; Domates püresi kullandım, ilk kez şişede olanlardan aldım ve çok memnun kaldım. Pürenin içine tuz, sarımsak, nane, kekik, kızmızı biber, karabiber, sumak ve sirke ekledim ve pişirdim. Patlıcanların üzerine sıcakken döktüm.YOĞURTLU HAVUÇ

Bunu bilmeyen yoktur sanırım. Havucu rendeledim, içine az sıvı yağ, tuz, kırmızı biber, sarımsak, nane koyup karıştırdım ve yoğurt ekledim. Ben havuçları sotelemeden yapıyorum, çiğ halini daha çok sevdiğim için. Üzerini de kalp şablonla süsledim ( kekik ve tatlı kırmızı biber kullandım ).

6 yorum:

  1. Canımcım ellerine sağlık harika bir ikili.Roman
    tik komedilere bayılırım.Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Bu saatlerde tarif falan bakmamak lazım. Patlıcanlı olan harika görünüyor.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Neslihancım bu soğuklarda yazdan bir yemek ne güzel olmuş.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ben bu ikiliye kesinlikle hayir demem. hele havuc salatasina bayilirim. sende sen gibi cig olarak daha cok seviyorum. ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Bende çok severim,vallahi soğuk soğuk çok güzel olurdu..
    ellerine sağlık..

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. vallahi olsada yesem şimdi ellerine sağlık tatlım...

    YanıtlaSil