HALO HOP TEREYAĞLI BALLI EKMEK:-))))

Günaydın arkadaşlar.... Oruç mahmurluğu tüm hızıyla sürerken fırsat bulup dün akşam resim çektim:-) Zira iftar öncesi yemek teşalından, sonrası tokluk rehavetinden birtürlü resim çekemiyordum. Dile kolay değil mi 12 gün geçmiş
( zaman su gibi akıyor geyiği yapmayacağım:-)))
Dün akşam karnıbahar pişirdim. Ben otuzlu yaşlara yaklaşmaya başlayınca ( yazıyla yazınca daha az görünüyor:-))) bünyede bi gariplik oldu. Hayatta sebze yemeyen ben sebze manyağı oldum. Hatta karnıbahar ve pırasa kokusuna dayanamayan ben şimdi bi de kendim pişirip yiyorum:-) Annem benimle gurur duyuyor... Ama çok şey kaçırmışım haketten ne güzel lezzetlermiş, nasıl güzel sebzelermiş (yemeyen çocuklarınıza okutun:-)))


ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR
Karnıbahar
Havuç
Soğan
Bezelye ( bu yemekte yok ama normalde koyuyorum,çok güzel oluyor)
Soğan
Salça
Soya kıyması
Su, tuz, karabiber
( malzeme miktarı koymadım, ne kadar koymak isterseniz ve kaç kişiye yapacaksanız değişir diye)

Karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara ayırdım. Bir soğanı piyazlık doğradım ve az yağ ile soteledim, az domates salçası ekledim ve yuvarlak doğradığım iki küçük havucu da koyarak karıştırdım. Bir kasede soya kıymasını tarifine göre hazırladım ve karışıma ekledim, biraz daha kavurdum ve karnıbaharları ekledim, tuz, karabiber ilave edip karıştırdım ve yemeğin yarısına gelecek şekilde sıcak su koydum. Karnıbaharın pişmesine yakın yarım limon sıktım ve az sıvı yağ gezdirdim üzerine. Afiyet olsun...Pişirirken biraz da ocağa ikram etmişim yemekten:-)))
Eşim kabak tatlısına bayılır, ben de her zaman buzlukta doğranmış kabak bulundururum acil krizler için:-) Kabakları akşamdan yeteri kadar şekere koyuyorum, sabahleyin önce hararetli ateşte kaynatıp, sonra kısık ateşe alıyorum, üzerine fındık, mis mis:-)))
Mantarlı ekmeklerden yine yaptım,deneyin arkadaşlar gerçekten süper bir lezzet...

Yorumlar

  1. neslicim süpersin!
    bende tarifler birikti. Fırsat bulup yazamıyorum. Ama sana maşallah ben karnıbaharı çok severim. Gerçekten bugüne kadar güzel bir lezzet kaçırmışsın.
    ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM.
    HERŞEY ÇOK GÜZEL GÖÜKÜYO..
    ADAŞINDAN SEVGİLER..

    YanıtlaSil
  2. Neslihancım ben de senin gibi karnabaharı çok geç sevenlerdenim ama şimdi en sevdiğim sebzelerden biri gerçekten.ellerine sağlık,mantarlı ekmeklere de bayıldım

    YanıtlaSil
  3. Neslihancığım
    Ellerine sağlık bende karnıbaharı çok severim
    Ama sen şimdiden kışlık sebzelere geçmişsin. Ben istanbul da karnıbahar görmedim daha.
    belkide görmek istemiyorumdur. yazı bitirmek istemediğimden...

    YanıtlaSil
  4. Kışı erken getirmişsin Neslihancığım.Ellerine sağlık.Ekmeklerin de çok güzel hemen denenecek...sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Neslihan kabak tatlısı ve mantarlı ekmekten alıyım kaçıyım. Çok harika görünüyor. Ben mantara bayılırım. Nerde olsa yiyicem hatta çiğ bile bazen yemeye çalışıyorum. Sevgilerimle TAZENANE

    YanıtlaSil
  6. yinede geç kalmış sayılmazsın canım.gerçekten harika sebzeler.ben bir sebze sapığı olarak her türlüsüne bayılırım,keşke küçük adamlarım da öyle olsa.ama çabalıyorum.yakında onlarada her türlüsünü yedireceğim.sağlıcakla kal .ellerine sağlık.bir de size has yemekler yapsan balyılıyorum karadeniz mutfağına ve insanına.seneye muhakkak gideceğim oralara
    öptüm semra

    YanıtlaSil
  7. karnıbaharı oldum olası nedense pek sevemedim onun yerine brokoliye bayılıyorum. lakin pırasa dendi mi kimseye bırakmam hepsini yerim. en çok da salatasını seviyorum.
    canım ya balkabağı tatlısı için yeteri kadar şeker ne kadar bana söyleyebilir misin. bu da yemediğim ama eşimin bayıldığı bir lezzet, kabaklar çıkınca ona bir süpriz yapayım.
    bu arada ziyaretin için teşekkür ederim.gerekli açıklamaları senin için yaptım.

    Duru'da kocaman öpücük yolluyor.
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  8. selam canım.. yazının başlığını okuyunca, ister istemez bir tebessüm belirdi yüzümde. her sabah kızımın kahvaltıda söylediği bir cümle. tereyağ üzeri bala bayılır da... :))) biz de çocukluğumuzdan kalan bu cümleyi öğrettik ona... yemekler birbirinden enfes olmuş canım. ellerine sağlık. sebzelerle tanışmana çok sevindim. sizlere afiyetler olsun balım. bereketli iftarlar dilerim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Neslihan karnıbaharı bende çok severim,çocuklarda çiçek yemek diye çok seviyorlar :))
    Ama kabak tatlısı beni burada eritti bitirdi..En sevdiğim tatlıdır,beni tanıyanlar çok iyi bilirler...Dondurma ve kabak tatlısını tek geçerim :))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  10. Neslihancım yemek şöleni yapmışsın akşam.karnabahar sevilmezmi hiç..kızartması helede dal dal ayırıp yemeği off.
    be yaa açım susuzum iş göremiyorum daha çok acıkıyorum..burda bakınıyorum gözlerim bayram ediyor..yemekleri gördükçe serap görmüş gibi oluyorum..helede eşim gelip tvyi açtımı o reklam senin benim yiyecek gördümmü feryat ediyorum kapat diye:)))
    eline koluna sağlık canım..benim kabak tahinli olsun zahmet olmassa:)))
    öptüm seni şeker.

    YanıtlaSil
  11. Bu sebzeleri sonradan seven sadece ben varım sanıyordum :) Yalnız olmadığıma sevindim :)

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. bayılırım karnabahara arkadaşım..senin tarifini de denemem lazım..
    güzel yorum ve dostluğun için teşekkür ederim..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. selam evet ya bende kendime cok kiziyorum zamaninda böyle güzel sebzeleri yemedigim icin simdide benim cocuklar ayni
    ellerine saglik sevgiler cok enfes görünüyor hayirli sahurlar

    YanıtlaSil
  14. ayrica bende seni ekliyorum linklerime her zaman görüsmek dileyile

    YanıtlaSil
  15. canımmmmm karnabahar sezonunu açmışsın ben de çok severim karnıbaharı mhh olsa da yesek şimdi..kabak tatlısı da en sevdikleirmden.en acil zamanda bu mesafeleri kısaltmalıyız şeker:)çok öptüm..

    YanıtlaSil
  16. Neslihancığım,
    Zerrin Abla beni sobeledi, canım bende seni sobeledim.
    sobenin konusu bugünkü postumda.
    Cevaplarını bekliyorum. Bekliyoruzzzz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili adaşım çok teşekkür ederim canım,çok öpüyorum....

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Yasemin mantarlı ekmekleri mutlaka tavsiye ederim canım,bir de sevgili Uğurlutadlar'ın mantarlı patatesi var beşamel soslu,harika...karnıbahar süperbişi gerçekten,geçde olsun yakaladık ya olsun,sevgilerimle canım....

    YanıtlaSil
  19. Banucuğum şaşırdım dediğine ben önce herşey istanbula gelir sanırdım.buraya kış sebzeleri geleli baya oldu.yaz değilde şu sonbahar hiç geçmese bence,soğuk ama güneşli günler,oy oy kestane kokusu aldım bak:-)sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Gusto çok teşekkür ederim şeker,ekmekler gerçekten 10 numara,mutlaka dene.sevgilerimle canım.iyi iftarlar.

    YanıtlaSil
  21. Naneciğim ben de senin gibiyim aynı mantar olsun da valla çiğ bile gider:-)))beğenmene sevindim şeker.öpüyorum...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Smilene mutlaka beklerim canım,eğer gelme niyetin varsa buarlar harika.haberim olsun olur mu.

    çocuklar pek sevmiyor bu tadları ama olsun bak ben de öğrendim geç de olsa:-)))

    canım hep niyet ediyorum pancar çorbası, mısır ekmeği felan yapayım ama vakit olmuyor inan,zaten genelde hep basit tarifler veriyorum,ama yapacağım yöresel tadlar.yakında Giresun yemekleri diye bir kitap çıkacak. valilik tarafında haber veririm canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. Mukaddesciğim brokoli almaya uzun zaman cesaret edemedim ben,severmiyim ziyan edermiyim felan ama iyiymiş tadı,eşim bayıldı:-) burda pırasanın diblesi yapılıyor nefis olur.eğer bilmiyorsan sana tarifi bulabilirim canım.

    kabak miktarına göre gözkararı yaralıyorum aslında. ama mesela ben buzluğa küçük küçük 20 dilimlik poşetler halinde koyuyorum ,eşim çok tatlı sevmediği için de 2 bardak kadar şekerde bekletiyorum.tatlı sevme oranına göre 2.5-3 olabilir. bir de severmisiniz bilmem ama pişrirken bir iki karanfil de atarım arada.sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  24. Özlemciğim ( burçtaşım aynı zamanda:-))) çok teşekkürler canım.
    tekerlemeyi ben de çok severim aklıma geldi yazdım,keyifli olur diye:-)))kızına sevgiler,öpücükler... iyi iftarlar canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Pelin çok saol canım,kabağa düşkün değildima am ben de eşim sayesinde fan oldum:-))) çiçek yemeği adı süpermiş,çok yaratıcı,minikleri öp benim için. sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  26. Nuraycığım hiç tahinli kabak pişirmedim, nasıl oluyor peki,pişerken mi ekliyoruz tahini.ilginç bi lezzet haketten ilk defa duydum canım.bir de bloglardan birinde kireçte kabak duymuştum ama ne kireci nasıl bişi yazmamıştı,çok merak etmiştim onu da,eşim de zehirleniriz diye yapma demişti:-)))
    sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Desstina giderek çoğalırız belki de:-))))) sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  28. Sevgili Öznur,çok teşekkürler canım,sevgilerimle,çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Ayşe çok teşekkürler canım,biz geç yedik ama olsun, çocuklarda zamanla severler canım.beni eklemene çok sevdim,görüşmek üzere,canım.sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  30. Yosuncuğum çok saol canım,sanırım kış sezonu açmışım:-)))am apazarda görünce dayanamadım:-)))öpüyorum şeker.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  31. teşekkür ederim Banucuğum en kısa zamanda cevaplayacağım ama ben nasıl sobeliyorum onu da sölermisin yaramazlık yapayım az:-)))

    YanıtlaSil
  32. Neslihan :)

    Uzun zamandır hiç girmedim bloguna... Ama malum...sıkışık zamanlardayım şu ara...

    D&R'de bulmuştum ben filmi. Giresun'da var mı bilmiyorum. Eğer bir kopyasına daha rastlarsam, alır yollarım sana :)


    not: Samsun yazmışım senin yorumuna cevapta... Özür... Giresun :)

    YanıtlaSil
  33. Neslihancığım, pırasanın tarifi için seni yoracağım ama müsait olduğun bir zaman rica edeceğim.
    canım diğer dilber dudağı tarifi ise şöyle
    3 adet yumurta, 1 bardak yoğurt, 1 bardak su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, 3 çorba kaşığı tereyağ, un, nişasta, ceviz
    Şerbet için: 3 bardak şeker, 3 bardak su, 1 çay kaşığı limon suyu.

    su ile şekeri 10 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Kenarda soğutun.
    Bir tepsinin içine yumurta ,yoğurt, su, sıvı yağ ve karbonatı koyun. Unu yavaş yavaş ilave edin.Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
    Hamuru 20 eşit parçaya bölün.Nişasta yardımıyla 2o adet yufka açın. Açtığınız yufkaları üst üste serin. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Aralarına ceviz koyun.İkiye katlayın.Cevizli kısımları havaya bakacak şekilde tepsiye dizin.Üzerine tereyağ gezdirin. 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğutulmuş şerbeti dökerek servis yapın.

    Sanki ilk tarif biraz daha kolay gibi geldi.

    canım afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  34. Neslihancığım, birbirinden güzel yemekler hazırlamışsın ellerine sağlık. Kabak tatlısını çok severim, ben kabak tatlısından alayım.

    YanıtlaSil
  35. Neslihan'cım canım bana olan desteğin için saol canım..eksik olmaa..burda nelerle karşılaşıyor insan..o zaman biri kalkıp bişey yazdımı deli oluyorum ben..özüm öz katıksız saf hali herzaman..neyse canım Allah c.c. razı olsun seni sevenlerine bağışlasın amiin...
    bana yazdığın cevabı gördümde canım kabak sade pişiyor tahini üstüne gezdiriyoruz ehhh bir yiyoruz hımmm diye diye..cevizde ekiyoruz tabiki.
    kirecide sönmüş kireç kullanmışlardır içinde bekletmişlerdir yada berabermi pişirdiler acep..
    duyarım böyle tarifler ama hiç denemedim..canım çok öptüm seni sevgiler.

    YanıtlaSil
  36. canım bende karnıbahar sebzesını cok severım. sofra nefıs ellerıne saglık sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  37. bende kabak tatlısına bayılırım ama benimde eşim yemez:(bende tek başıma yemek zorunda kalıyorum:)iyi geceler canım

    YanıtlaSil
  38. Ne güzel tarifler bunlar.Ve sebze öğütlerin de baştacı yapılacak türden.Teşekkür ederim.Ve ben her daim sebzeseverim:)

    YanıtlaSil
  39. nesli'hancigim cok haklisin tum sebzelerin yemek gerekiyor cok sukur ben ev halkina sevdirmeye calistim hep
    degisik sekilerde sundum:)))
    ellerine saglik cok nefis olmus.

    kucak dolusu selam ve sevgilerimi gonderdim.

    YanıtlaSil
  40. Neslihancm,nasılsın?umarım daha iyi hissediyorsundur kendini:)
    benimde sebzelerle pek aram yoktur:) ama haşlandığında tadı bişiye benzemeyen karnıbaharı soslayıp salata yapınca inanılmaz güzel oluyor sen karnıbaharlı tarifi yazınca benim aklıma da yaptığım o sebze salatası geldi,mantarlı ekmekler süper ama bu seferki yaptığında domates var sanırım,ellerine sağlık cnm öpücükler:)

    whiteistcafe.blogspot.com
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI