HALO HOP TEREYAĞLI BALLI EKMEK:-))))
Günaydın arkadaşlar.... Oruç mahmurluğu tüm hızıyla sürerken fırsat bulup dün akşam resim çektim:-) Zira iftar öncesi yemek teşalından, sonrası tokluk rehavetinden birtürlü resim çekemiyordum. Dile kolay değil mi 12 gün geçmiş
( zaman su gibi akıyor geyiği yapmayacağım:-)))
Dün akşam karnıbahar pişirdim. Ben otuzlu yaşlara yaklaşmaya başlayınca ( yazıyla yazınca daha az görünüyor:-))) bünyede bi gariplik oldu. Hayatta sebze yemeyen ben sebze manyağı oldum. Hatta karnıbahar ve pırasa kokusuna dayanamayan ben şimdi bi de kendim pişirip yiyorum:-) Annem benimle gurur duyuyor... Ama çok şey kaçırmışım haketten ne güzel lezzetlermiş, nasıl güzel sebzelermiş (yemeyen çocuklarınıza okutun:-)))
ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR
Karnıbahar
Havuç
Soğan
Bezelye ( bu yemekte yok ama normalde koyuyorum,çok güzel oluyor)
Soğan
Salça
Soya kıyması
Su, tuz, karabiber
( malzeme miktarı koymadım, ne kadar koymak isterseniz ve kaç kişiye yapacaksanız değişir diye)
Karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara ayırdım. Bir soğanı piyazlık doğradım ve az yağ ile soteledim, az domates salçası ekledim ve yuvarlak doğradığım iki küçük havucu da koyarak karıştırdım. Bir kasede soya kıymasını tarifine göre hazırladım ve karışıma ekledim, biraz daha kavurdum ve karnıbaharları ekledim, tuz, karabiber ilave edip karıştırdım ve yemeğin yarısına gelecek şekilde sıcak su koydum. Karnıbaharın pişmesine yakın yarım limon sıktım ve az sıvı yağ gezdirdim üzerine. Afiyet olsun...Pişirirken biraz da ocağa ikram etmişim yemekten:-)))
Eşim kabak tatlısına bayılır, ben de her zaman buzlukta doğranmış kabak bulundururum acil krizler için:-) Kabakları akşamdan yeteri kadar şekere koyuyorum, sabahleyin önce hararetli ateşte kaynatıp, sonra kısık ateşe alıyorum, üzerine fındık, mis mis:-)))
Mantarlı ekmeklerden yine yaptım,deneyin arkadaşlar gerçekten süper bir lezzet...
neslicim süpersin!
YanıtlaSilbende tarifler birikti. Fırsat bulup yazamıyorum. Ama sana maşallah ben karnıbaharı çok severim. Gerçekten bugüne kadar güzel bir lezzet kaçırmışsın.
ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM.
HERŞEY ÇOK GÜZEL GÖÜKÜYO..
ADAŞINDAN SEVGİLER..
Neslihancım ben de senin gibi karnabaharı çok geç sevenlerdenim ama şimdi en sevdiğim sebzelerden biri gerçekten.ellerine sağlık,mantarlı ekmeklere de bayıldım
YanıtlaSilNeslihancığım
YanıtlaSilEllerine sağlık bende karnıbaharı çok severim
Ama sen şimdiden kışlık sebzelere geçmişsin. Ben istanbul da karnıbahar görmedim daha.
belkide görmek istemiyorumdur. yazı bitirmek istemediğimden...
Kışı erken getirmişsin Neslihancığım.Ellerine sağlık.Ekmeklerin de çok güzel hemen denenecek...sevgiler...
YanıtlaSilNeslihan kabak tatlısı ve mantarlı ekmekten alıyım kaçıyım. Çok harika görünüyor. Ben mantara bayılırım. Nerde olsa yiyicem hatta çiğ bile bazen yemeye çalışıyorum. Sevgilerimle TAZENANE
YanıtlaSilyinede geç kalmış sayılmazsın canım.gerçekten harika sebzeler.ben bir sebze sapığı olarak her türlüsüne bayılırım,keşke küçük adamlarım da öyle olsa.ama çabalıyorum.yakında onlarada her türlüsünü yedireceğim.sağlıcakla kal .ellerine sağlık.bir de size has yemekler yapsan balyılıyorum karadeniz mutfağına ve insanına.seneye muhakkak gideceğim oralara
YanıtlaSilöptüm semra
karnıbaharı oldum olası nedense pek sevemedim onun yerine brokoliye bayılıyorum. lakin pırasa dendi mi kimseye bırakmam hepsini yerim. en çok da salatasını seviyorum.
YanıtlaSilcanım ya balkabağı tatlısı için yeteri kadar şeker ne kadar bana söyleyebilir misin. bu da yemediğim ama eşimin bayıldığı bir lezzet, kabaklar çıkınca ona bir süpriz yapayım.
bu arada ziyaretin için teşekkür ederim.gerekli açıklamaları senin için yaptım.
Duru'da kocaman öpücük yolluyor.
sevgilerle
selam canım.. yazının başlığını okuyunca, ister istemez bir tebessüm belirdi yüzümde. her sabah kızımın kahvaltıda söylediği bir cümle. tereyağ üzeri bala bayılır da... :))) biz de çocukluğumuzdan kalan bu cümleyi öğrettik ona... yemekler birbirinden enfes olmuş canım. ellerine sağlık. sebzelerle tanışmana çok sevindim. sizlere afiyetler olsun balım. bereketli iftarlar dilerim. sevgiler...
YanıtlaSilNeslihan karnıbaharı bende çok severim,çocuklarda çiçek yemek diye çok seviyorlar :))
YanıtlaSilAma kabak tatlısı beni burada eritti bitirdi..En sevdiğim tatlıdır,beni tanıyanlar çok iyi bilirler...Dondurma ve kabak tatlısını tek geçerim :))
Ellerine sağlık..
Neslihancım yemek şöleni yapmışsın akşam.karnabahar sevilmezmi hiç..kızartması helede dal dal ayırıp yemeği off.
YanıtlaSilbe yaa açım susuzum iş göremiyorum daha çok acıkıyorum..burda bakınıyorum gözlerim bayram ediyor..yemekleri gördükçe serap görmüş gibi oluyorum..helede eşim gelip tvyi açtımı o reklam senin benim yiyecek gördümmü feryat ediyorum kapat diye:)))
eline koluna sağlık canım..benim kabak tahinli olsun zahmet olmassa:)))
öptüm seni şeker.
Bu sebzeleri sonradan seven sadece ben varım sanıyordum :) Yalnız olmadığıma sevindim :)
YanıtlaSilEllerine sağlık
bayılırım karnabahara arkadaşım..senin tarifini de denemem lazım..
YanıtlaSilgüzel yorum ve dostluğun için teşekkür ederim..
sevgiler
selam evet ya bende kendime cok kiziyorum zamaninda böyle güzel sebzeleri yemedigim icin simdide benim cocuklar ayni
YanıtlaSilellerine saglik sevgiler cok enfes görünüyor hayirli sahurlar
ayrica bende seni ekliyorum linklerime her zaman görüsmek dileyile
YanıtlaSilcanımmmmm karnabahar sezonunu açmışsın ben de çok severim karnıbaharı mhh olsa da yesek şimdi..kabak tatlısı da en sevdikleirmden.en acil zamanda bu mesafeleri kısaltmalıyız şeker:)çok öptüm..
YanıtlaSilNeslihancığım,
YanıtlaSilZerrin Abla beni sobeledi, canım bende seni sobeledim.
sobenin konusu bugünkü postumda.
Cevaplarını bekliyorum. Bekliyoruzzzz.
Sevgiler...
Sevgili adaşım çok teşekkür ederim canım,çok öpüyorum....
YanıtlaSilSevgili Yasemin mantarlı ekmekleri mutlaka tavsiye ederim canım,bir de sevgili Uğurlutadlar'ın mantarlı patatesi var beşamel soslu,harika...karnıbahar süperbişi gerçekten,geçde olsun yakaladık ya olsun,sevgilerimle canım....
YanıtlaSilBanucuğum şaşırdım dediğine ben önce herşey istanbula gelir sanırdım.buraya kış sebzeleri geleli baya oldu.yaz değilde şu sonbahar hiç geçmese bence,soğuk ama güneşli günler,oy oy kestane kokusu aldım bak:-)sevgilerimle canım.
YanıtlaSilSevgili Gusto çok teşekkür ederim şeker,ekmekler gerçekten 10 numara,mutlaka dene.sevgilerimle canım.iyi iftarlar.
YanıtlaSilNaneciğim ben de senin gibiyim aynı mantar olsun da valla çiğ bile gider:-)))beğenmene sevindim şeker.öpüyorum...
YanıtlaSilSevgili Smilene mutlaka beklerim canım,eğer gelme niyetin varsa buarlar harika.haberim olsun olur mu.
YanıtlaSilçocuklar pek sevmiyor bu tadları ama olsun bak ben de öğrendim geç de olsa:-)))
canım hep niyet ediyorum pancar çorbası, mısır ekmeği felan yapayım ama vakit olmuyor inan,zaten genelde hep basit tarifler veriyorum,ama yapacağım yöresel tadlar.yakında Giresun yemekleri diye bir kitap çıkacak. valilik tarafında haber veririm canım.sevgilerimle...
Mukaddesciğim brokoli almaya uzun zaman cesaret edemedim ben,severmiyim ziyan edermiyim felan ama iyiymiş tadı,eşim bayıldı:-) burda pırasanın diblesi yapılıyor nefis olur.eğer bilmiyorsan sana tarifi bulabilirim canım.
YanıtlaSilkabak miktarına göre gözkararı yaralıyorum aslında. ama mesela ben buzluğa küçük küçük 20 dilimlik poşetler halinde koyuyorum ,eşim çok tatlı sevmediği için de 2 bardak kadar şekerde bekletiyorum.tatlı sevme oranına göre 2.5-3 olabilir. bir de severmisiniz bilmem ama pişrirken bir iki karanfil de atarım arada.sevgilerimle canım...
Özlemciğim ( burçtaşım aynı zamanda:-))) çok teşekkürler canım.
YanıtlaSiltekerlemeyi ben de çok severim aklıma geldi yazdım,keyifli olur diye:-)))kızına sevgiler,öpücükler... iyi iftarlar canım.sevgilerimle...
Sevgili Pelin çok saol canım,kabağa düşkün değildima am ben de eşim sayesinde fan oldum:-))) çiçek yemeği adı süpermiş,çok yaratıcı,minikleri öp benim için. sevgilerimle canım...
YanıtlaSilNuraycığım hiç tahinli kabak pişirmedim, nasıl oluyor peki,pişerken mi ekliyoruz tahini.ilginç bi lezzet haketten ilk defa duydum canım.bir de bloglardan birinde kireçte kabak duymuştum ama ne kireci nasıl bişi yazmamıştı,çok merak etmiştim onu da,eşim de zehirleniriz diye yapma demişti:-)))
YanıtlaSilsevgilerimle canım...
Sevgili Desstina giderek çoğalırız belki de:-))))) sevgilerimle canım...
YanıtlaSilSevgili Öznur,çok teşekkürler canım,sevgilerimle,çok öpüyorum...
YanıtlaSilSevgili Ayşe çok teşekkürler canım,biz geç yedik ama olsun, çocuklarda zamanla severler canım.beni eklemene çok sevdim,görüşmek üzere,canım.sevgilerimle....
YanıtlaSilYosuncuğum çok saol canım,sanırım kış sezonu açmışım:-)))am apazarda görünce dayanamadım:-)))öpüyorum şeker.sevgilerimle...
YanıtlaSilteşekkür ederim Banucuğum en kısa zamanda cevaplayacağım ama ben nasıl sobeliyorum onu da sölermisin yaramazlık yapayım az:-)))
YanıtlaSilNeslihan :)
YanıtlaSilUzun zamandır hiç girmedim bloguna... Ama malum...sıkışık zamanlardayım şu ara...
D&R'de bulmuştum ben filmi. Giresun'da var mı bilmiyorum. Eğer bir kopyasına daha rastlarsam, alır yollarım sana :)
not: Samsun yazmışım senin yorumuna cevapta... Özür... Giresun :)
Neslihancığım, pırasanın tarifi için seni yoracağım ama müsait olduğun bir zaman rica edeceğim.
YanıtlaSilcanım diğer dilber dudağı tarifi ise şöyle
3 adet yumurta, 1 bardak yoğurt, 1 bardak su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay kaşığı karbonat, 3 çorba kaşığı tereyağ, un, nişasta, ceviz
Şerbet için: 3 bardak şeker, 3 bardak su, 1 çay kaşığı limon suyu.
su ile şekeri 10 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Kenarda soğutun.
Bir tepsinin içine yumurta ,yoğurt, su, sıvı yağ ve karbonatı koyun. Unu yavaş yavaş ilave edin.Yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurun.
Hamuru 20 eşit parçaya bölün.Nişasta yardımıyla 2o adet yufka açın. Açtığınız yufkaları üst üste serin. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Aralarına ceviz koyun.İkiye katlayın.Cevizli kısımları havaya bakacak şekilde tepsiye dizin.Üzerine tereyağ gezdirin. 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Soğutulmuş şerbeti dökerek servis yapın.
Sanki ilk tarif biraz daha kolay gibi geldi.
canım afiyet olsun.
Neslihancığım, birbirinden güzel yemekler hazırlamışsın ellerine sağlık. Kabak tatlısını çok severim, ben kabak tatlısından alayım.
YanıtlaSilNeslihan'cım canım bana olan desteğin için saol canım..eksik olmaa..burda nelerle karşılaşıyor insan..o zaman biri kalkıp bişey yazdımı deli oluyorum ben..özüm öz katıksız saf hali herzaman..neyse canım Allah c.c. razı olsun seni sevenlerine bağışlasın amiin...
YanıtlaSilbana yazdığın cevabı gördümde canım kabak sade pişiyor tahini üstüne gezdiriyoruz ehhh bir yiyoruz hımmm diye diye..cevizde ekiyoruz tabiki.
kirecide sönmüş kireç kullanmışlardır içinde bekletmişlerdir yada berabermi pişirdiler acep..
duyarım böyle tarifler ama hiç denemedim..canım çok öptüm seni sevgiler.
canım bende karnıbahar sebzesını cok severım. sofra nefıs ellerıne saglık sevgılerımle..
YanıtlaSilbende kabak tatlısına bayılırım ama benimde eşim yemez:(bende tek başıma yemek zorunda kalıyorum:)iyi geceler canım
YanıtlaSilNe güzel tarifler bunlar.Ve sebze öğütlerin de baştacı yapılacak türden.Teşekkür ederim.Ve ben her daim sebzeseverim:)
YanıtlaSilnesli'hancigim cok haklisin tum sebzelerin yemek gerekiyor cok sukur ben ev halkina sevdirmeye calistim hep
YanıtlaSildegisik sekilerde sundum:)))
ellerine saglik cok nefis olmus.
kucak dolusu selam ve sevgilerimi gonderdim.
Neslihancm,nasılsın?umarım daha iyi hissediyorsundur kendini:)
YanıtlaSilbenimde sebzelerle pek aram yoktur:) ama haşlandığında tadı bişiye benzemeyen karnıbaharı soslayıp salata yapınca inanılmaz güzel oluyor sen karnıbaharlı tarifi yazınca benim aklıma da yaptığım o sebze salatası geldi,mantarlı ekmekler süper ama bu seferki yaptığında domates var sanırım,ellerine sağlık cnm öpücükler:)
whiteistcafe.blogspot.com
Sevgiyle.