BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
çok güzel görünüyor manti ellerinize saglık eyer sinopa yolum düşerse inşallah mutlaka ugrayacagim .tarifini neden yazmamişsiniz?hayırlı günler kolay gelsin.
YanıtlaSilsevgili Gül güzel yorumun için teşekkürler canım, ama burası bizim değil,biz gezmeye gitmiştik, orada yedik.
YanıtlaSilmmm yenmez mi ya:) ne guzel katlamislar ne guzel bir sunum o.Gittigimizde aklimizin bir kosesinde artik;)sag ol
YanıtlaSil