ELVEDA LENİN!


İzlemeye geç kaldığım filmlerden biri. Çok keyif aldım izlerken, izlemediyseniz mutlaka tavsiye ederim arkadaşlar. Özellikle kahramanın annesini inandırmak için arkadaşıyla beraber çektikleri tv. programları ve herşeye rağmen annesini hayatta tutma çabası görülmeye değer.
Filmin konusu: 1989 yılının Doğu Almanyasında yaşayan Alex'i, Berlin Duvarı'nın yıkılmasıyla daha karmaşık ve zor bir dönem beklemektedir.
Sosyalist Doğu Almanya'sının önde gelen aktivist vatandaşlarından biri olan annesi, geçirdiği kalp krizi sonucu girmiş olduğu komadan uyanmıştır. Komada kaldığı sekiz aylık zaman zarfı içinde, kalbi oldukça zayıf düşen annesinin yaşayabileceği en ufak şok, onu ölümle burun buruna getirecektir.
Alex bu durum karşısında, duvarın yıkıldığını ve annesinin bir zamanlar kendisinin bütünüyle adadığı sosyalist ülkesinde, kapitalizmin kazanmış olduğu zaferi, annesinden gizlemeye karar verir.
Alex annesini hiçbirleyin değişmediğine inandırmak için, en yakın arkadaşını, kız kardeşini, sevgilisini, apartman sakinlerini de bu oyunun bir parçası haline getirerek, Lenin'in herşeye rağmen gerçekten de bir zafer kazandığına dair bir gerçeklik oluşturur.
Alex'in bu beyaz yalanları, annesinin sağlığına kavuşup televizyon izlemek ve yatağından kalkıp dışarıya çıkmak gibi istekleri ile hep hepten çığırından çıkar...
Film açıklaması ve fotoğraflar film.com.tr adlı siteden alınmıştır...

Yorumlar

  1. aaa sağol canım bak buda aklımda bulunsun!

    YanıtlaSil
  2. konusu güzelmiş.. paylaştığın için teşekkürler canım. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım benim bak merak ettim şimdi bu filmi izlemem
    lazım.Mutlu hafta sonları kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. iyi seyirler arkadaşlar.keyifli bir hafta sonu diliyorum....

    YanıtlaSil
  5. Berlin duvarı öncesi ve sonrası yaşananlar zaten ilgimi çeker. Bu filmi de seveceğime eminim, not ettim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI