HAFTANIN SONU KARNAVAL GİBİ...

Günaydınnnn. Sonbahar artık tamamen gelmiştir arkadaşlar.Bizde yağmur mevsimine başladık( yazın da çok farlı olmadı ama olsun:-)))

Karşınızda sayın ekmek paparası, ama ekmekden değil pideden yapıldı:-))) iki yumurta,bir bardak süt, dilediğin kadar peynir,baharat,tuz...Ekmekler minik doğranır,karışıma karıştırılır az yağda kızartılır... Çok leziz oluyor pideyle deneyin derim...

Oy oy fasülye diblesi... Arkadaşımın annesi yaptı, çok lezizdi,ellerine sağlık... Ben de yapıyorum dible ama henüz pirinçleri tamamen diri ve fasülyeyi yemyeşil bırakabilme aşamasına gelemedim, pişire pişire öğreneceğiz artık....
Bu arkadaş da tart, ama bu resmi "nasıl tart yapılamaz" diye göstermek için koydum:-((( Sevgili Kibele'nin Vanilya Kremalı Tarçınlı Tart'ını yapmak istemiştim sadece... Ama olmadı :-((( Ben nerde hata yaptım acep, bu ikinci tart denemem ve oy oy çok fena... Tadı yine idare ederdi ama tarifi uygulamama rağmen tart kabardı bi garip bişi oldu, yani olmadı işte, neyse bakalım tekrar deneyeceğim, yılmak yok:-)))
Gelelim tariflerimize efenim... Ben dün akşam misafirlerime şöyle bir menü hazırladım...
Menü;
Tarhana çorbası
Körili Pilav
Patlıcan çanağında köfte ( yalnız bunun dergideki adı böle değildi ama şu an hatırlamıyorum)
Mantar sote
Turşu kavurması
Patates püresi
Bezelye kızartması ( tane)
Havuç salatası

Patlıcan kebabıbının tarifini Sabah Gazetesinin cumartesi günü verdiği Sofra Dergisi ekinden aldım.
Tarifimiz şöyle;
Malzemeler: ( 4 kişi için )
4 adet patlıcan
250 gr. kıyma
Domates
Sivri biber
Baharat,tuz
Yapılışı:
Öncelikle patlıcanlarımızı alacalı soyup tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz. Bu sırada köfteyi hazırlıyoruz ( burda tarif vermedim çünkü normal köfte hazırlıyoruz) Patlıcanları alıp üç parmak boyunda kesiyoruz, içlerini oyuyoruz, kızartıp bir kenara alıyoruz. Köftelerimizi de kızartıyoruz. Köfteleri patlıcanların içine yerleştiriyoruz, yanına biber ve domates koyuyoruz. ( ben artan köfteleri de kızartıp tepsinini ortasına koydum ve artan domates ve biberleri de tepsiye dizdim ) İki kaşık salçayı bir bardak suda eritip kebaplarımızın üzerine döküyoruz. İster fırında ister ocakta domates ve biberler pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Patates Püresi için; 4 patatesi haşladım, çatalla ezdim, iki kaşık margarini erittim ( tereyağım kalmamış) , patatesleri ekledim, tuz ve karabiber koydum, bir bardak da süt ekledim ve pişirdim.
Körili pilav...
Salatalık turşum olmuş. Çıkarıp suda beklettim. Bir soğanı piyazlık doğradım az yağda soteledim ve turşuları içine attım, az da karabiber, çok leziz oluyor arkadaşlar, her turşudan yapabilirsiniz, deneyin derim...

Acı mantar ... Bir soğanı soteledim ve mantarları kavurdum,yine az karabiber...
Tatlılar arkadaşlardan:-)))
Soframız...

Resimler çok iyi olmamış arkadaşlar, kusura bakmayın... Bu arada sabah yine pazara uğradım ben ve püsküllü mantar aldım, yarın fotolayıp sizlere göstereceğim. Sevgilerimle...

Yorumlar

  1. Neslihancım hızına yetişemiyorum maşallah diyorum.
    Misafirlerine harika bir sofra hazırlamışsın çeşit-lezzet-görsellik hepsi bir ararada ellerine sağlık. Turşu kavurması ve ekmek paparasını en kısa zamanda denemek istiyorum
    evgiler Uğur

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Uğurcuğum,çok teşekkür ederim canım... Mutlaka dene derim harika oluyorlar :-))) Sevgilerimle canım...

    YanıtlaSil
  3. harikamutfak9/15/2008

    ne diyeyim hepsi nefis görünüyor.ellerine sağlık.patlıcanlı köfte çok hoşuma gitti.misafire servis yapmasıda kolay...afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  4. Geçenlerde İstanbul'da bir yağdı geçti.Yarından itibaren yağmur bekleniyor.Yağsın iyi olacak hem hava serinlesin,hemde su olması açısından...

    Ellerine sağlık canım. Hepsi de çok güzel görünüyor. Hafta sonu dinlenmeyip çalışmışın. Misafir olunca üstelik de iftara koşturmak düşüyor değil mi?

    Ben de hafta arası iftara gelecek misafirlerim için dün yapacağım yemeklerin en azından bir bölümünü halletmeye çalıştım. işten dönünce hazır gelecek elime :))

    Çalışınca her şeye koşturmak lazım. Durmak yok.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Neslihan, ellerine sağlık hepsi birbirinden güzel ve leziz gözüküyor ama ben çok patlıcan ve turşu kavurma ile ilgilendim. Turşu kavurmasını hep duyardım ve nasıl yapıldığını merak ederdim. şimdi bende deneyebilirim.
    bu arada dilber dudağının diğer tarifinide yazdım umarım görmüşsündür.

    sevgilerle,

    YanıtlaSil
  6. Ayy canımsın ne çabuk geliverdin kız..Patlıcanlara bakıyordum sayfan açık hala.Msnde arkadaşa foto veriyorum bir yandan psp fotomu yapacak hehe karakalem gibi kendine yapmış pek beğendimdi:))
    yorumunu gördüm sayfana döndüm hemen.
    patlıcanlı köfteye bayıldım.mantar var tatlı var turşu kavurması var.başka iftarlık ziyafet var canım..ellerine sağlık olsun yazı içinde ne yazısı yazdımdı hatırlayamadım canım.
    öpüyorum mardin'den giresun'a selamlar sevgiler esssiinnn gitsin..

    YanıtlaSil
  7. hıımm canım bu acı mantar ne oluyor..acaba kanlıca mantarımı ki şu kırmızı et gibi olandanmı..
    bolu'da çok yedik o kırmızı olandan bayıldımdı et gibiydi mübarek.
    burda mantar nerdeeee mardin nerdee:)))

    YanıtlaSil
  8. canım ellerine sağlık herşey nefis görünüyor.turşu kavurması da çok ilginç geldi .size has bişeymi acaba?deniycam.iyi bir hafta olması dileklerimle
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  9. TÜ TÜ TÜ.. 41 KERE MAŞALLAH. NE MARİFETLER ÇIKMIŞ ORTAYA. HERŞEY ŞAHANE GÖRÜNÜYOR CANIM. ELLERİNE SAĞLIK. TARTIN KABARMA SEBEBİ ÇATALLA DELMEYİ UNUTMAN OLABİLİR Mİ ACABA... AMA YİNE DE FELAKET SAYILMAZ. ;) SAĞLIKLI, MUTLU, BAŞARI DOLU BİR HAFTA DİLİYORUM CANIM. SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. neslihancığım hepsi birbirinden güzel olmuş ellerine sağlık canım..tart neden öyle oldu anlamadım..inşalalh bidahaya çok daha güzel olur..canım anneme yardm ediyorum işleri var ööptüm görüşürz şeker..

    YanıtlaSil
  11. Neslihan bu ne böyle,tam bir şölen olmuş...Harikasın,papara yemeyeli o kadar çok olmuştu ki,aklıma soktun vallahi :))

    Neslihan tart kabarmış ama, acaba pişirme esnasında içine ağırlık koydun mu?? tartda çatalla delikler açıcaksın ve sonra üzerine tart kabının genişliğine göre yağlı kağıt sericeksin.Yağlı kağıt üzerinede ağırlık yapması için nohut veya kurufasulye koyup pişiriceksin 8-10 dakika sonra bu ağırlıkları kaldırıp tekrar pişireceksin ..

    Aklında olsun...

    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  12. Birde hava serinmiş,oraya gelmek istiyorum o zaman :))

    YanıtlaSil
  13. Neslihan'cığım ellerine sağlık, harika bir sofra yine, herşey çok güzel, senin paparan da değişik ve güzelmiş, önemli olan ekmeklerin değerlenmesi,bir de mantar çok sizin oralarda bir gelişimizde görmüş ama cesaret edip alamamıştık ama aklımızda kalmıştı, afiyetler olsun güzelim, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. MAŞALLAH HAYATIM...
    BU NE BECERİ DÖKTÜRMÜŞSÜN VALLA..,
    SÜPERSİN ELLERİNE SAĞLIK HAYATIM HERŞEY NEFİS GÖZÜKÜYO...
    BENİM TURŞULARDA OLDU BENDE BİR DENEYEYİM BU AKŞAM NASIL OLCAK.. SEVGİLER CANIM KENDİNE İYİ BAK

    YanıtlaSil
  15. Neslihancım iftara 3 saat kala bunları görünce ekrana bayağı bir yaklaştığımı fark ettim :)Turşu kavurmasını birçok kez duydum ama hiç yemedim. Tavsiyen üzerine deneyeceğim canım. Hepsi şahane gözüküyor. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Çeşit çeşit yemekler hazırlamış, benim marifetli arkadaşım. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  17. Neslihan'cığım,
    Bizimkilerde Trabzon'da geçiriyorlar bu yıl Ramazan'ı..Her gün konuştuğumda serin geçiyor havalar diyor annecik..Bizlerde burada yanıp kavruluyoruz adeta..Ramazan çıkar havalarda serinler burada..Halbuki Ramazanda havalar soğuk olsa ne iyi olurdu..))Allah'a güç gitmez inşallah..!

    Hafta sonunuz belirttiğin gibi çok şenlikli geçmiş..Her bir fotoğraf karesi müthiş görünüyor canım..))Pide paparasını görünce,anneciğin pide tatlısı geldi aklıma..))Pideleri tereyağında kızartıp şerbete atar hemen..Sonrası malum sevenlere..))(benim pek aram yoktur ballı tatlılarla da..))

    Kısaca ellerinize sağlık canım..))

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  18. Neslihan'cığım,
    Bizimkilerde Trabzon'da geçiriyorlar bu yıl Ramazan'ı..Her gün konuştuğumda serin geçiyor havalar diyor annecik..Bizlerde burada yanıp kavruluyoruz adeta..Ramazan çıkar havalarda serinler burada..Halbuki Ramazanda havalar soğuk olsa ne iyi olurdu..))Allah'a güç gitmez inşallah..!

    Hafta sonunuz belirttiğin gibi çok şenlikli geçmiş..Her bir fotoğraf karesi müthiş görünüyor canım..))Pide paparasını görünce,anneciğin pide tatlısı geldi aklıma..))Pideleri tereyağında kızartıp şerbete atar hemen..Sonrası malum sevenlere..))(benim pek aram yoktur ballı tatlılarla da..))

    Kısaca ellerinize sağlık canım..))

    Kocaman sevgilerle..

    YanıtlaSil
  19. of yaaaa tamda karnımın acıktığı saat hepsi birbirinden haaarika ellerine sağlık arkadaşım hepside bana hitap ediyo hele de turşu kavurması ben onu lahana turşusunda yemiştim ama salatalık tan da oluyo herhalde.sevgiyle kal canikom

    YanıtlaSil
  20. mrb nesli
    Henüz istanbula yağmur yağmadı. önümüzdeki hafta başlar artık yağmurlar.
    ellerine sağlık yemekler çok lezzetli görünüyor.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. neslihancım gerek sofran ,gerek tatlı dilin ,gerekse tariflerin neffisss....

    ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  22. Canımın içi ne güzel sofra ne güzel lezzetler yapmışsın.turşu kavurmasına hastayımdır..tarifini verdiğin iyi olmuş.Papara, kebap hepside iştahımı kabarttı..Canım senden şöyle biraz yumuşak olan bir mısır ekmeği tarifi istiyorum.Dible mmmm nefis..benim sürmeneli komşumdan epey karadeniz yemekleri yedim kulakları çınlasın..aşinayım biraz ..sevgiler canım

    YanıtlaSil
  23. :))) şu körili pilav arifini sende gördüm ve merak ettim canım bende bugün köri aldım ve deneyeceğim bakalım çok merak ettim inş severiz :)

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar,
    Herşey süper. Patlıcan çok şık
    olmuş. Tart için üzgünüm. Çatalla delmiş miydin kabarmasın diye? Bu arada turşu kavurması yemedim hiç. Heves ettim. Bizim kornişonlar da olmuş. Bir deneyeceğim.
    Sofran da çok şık ve sade olmuş. Afiyet olsun. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Neslihancim harika bir menü bu.Ellerine saglik.
    Benim aklim tatlilarda kaldi.#Sevgiler.

    YanıtlaSil
  26. SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;16.09.2008 Tarihinde BAŞLAYAN EN GUZEL PASTA 2 YARIŞMAMIZ VAR http://birdemliksohbet.blogspot.com
    Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ YARIŞMAMIZA DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL PASTA TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "EN GUZEL PASTA YARIŞMASI 2" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.TARİFİ OLMAYAN PASTALAR YAYINLAMAYACAKTIR.SAYFANIZDA BENİM SİTEMDE YARIŞMAYA KATILDIGINIZI YAZIN Kİ ARKADAŞLARINIZ SİZE OY VEREBİLSİNLER
    BU YARIŞMADA BİRİNCİ OLAN ARKADAŞIMIZ 6-19 EKİM TARİHLERİNDE PORSELENDEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNDE YANİ 27. Cİ EV SAHİBESİ OLARAK SEZONU AÇACAKTIR. SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM
    ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİM
    BU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......SEVİL

    YanıtlaSil
  27. Neslihancım yine ne güzel, ne çok tarif paylaşmışsın, ellerine sağlık canım:)..
    Ben paparayı deneyeceğim, haftasonundan kalma birsürü pide var evde:).
    Sevgileeer..
    aslı

    YanıtlaSil
  28. paparayı deniyeyim bende..
    meü şahane olmuş eline sağlık...
    ya biriktirip biriktirip tek bi yazıma yorum yazma nolur hepsine beklerim sevgiler...:)))

    YanıtlaSil
  29. Neslihancım ne güzel şeyler hazırlamışsın, insanın iştahı kabarıyor :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  30. Neslihan'cığım,

    Sofra müthiş, ellerine sağlık. Tart da hiç dediğin gibi durmuyor, eminim tadıda güzeldir.
    Turşu kavurması da çok enteresan.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  31. Ohh gözüm gönlüm açıldı yaw :)) ellerine sağlık Neslihan valla sen benim üstüme bile yumurta kırıp bi yemek çıkarabilirsin ortaya:))

    whiteistcafe.blogspot.com
    Sevgiyle.

    YanıtlaSil
  32. NESLİCİMM..
    ahh benim memleket kokulu güzel arkadaşımm.
    içimm gitti turşu kavurmasına :(((
    neasıl güzel bir ziyafet böyle bu,
    nasıl güzel bir masa..
    harikasın cnmmmm..
    SVGLRRR

    YanıtlaSil
  33. Ellerine sağlık,çok güzel bir sofra olmuş :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI