SICAK SİMİİİTTTTTT

Efendim huzurlarınızda meşhur Giresun simiti... Diyeksiniz ki sizin de herşeyiniz meşhur:-) Ama bu simit öyledir gerçekten,nefistir,sıcakken peynirle nefis olur,kahvaltıların vazgeçilmezidir,bayatken bile ayrı güzeldir tadı... Buraya özgüdür. Üzerindeki o altın rengi tabakayı pişirilmeden önce yine buraya özgü yapılan pekmeze batırılıp öyle pişirilmesine borçludur,yolunuz buralara düşerse mutlaka deneyin derim.
Resimdeki arkadaş simitleri çektiğim fırında çalışıyor adı Sadık,saolsun yardımcı oldu bana resimleri çekerken...Teşekkür ediyorum kendisine...



Yorumlar

  1. Sevgili Nesli,
    Çikolata fabrikana da Giresun simidine de bayıldım. Turunç Kokulu Düşler için dileklerine ise çok çok teşekkür ediyorum. Dilerim o düşleri yansıtabiliyorumdur satırlarda. (Ben de seni linklerime ekliyorum.)

    YanıtlaSil
  2. canım çok teşekkür ediyorum,senin tarafından beğenilmek,onaylanmak çok güzel bir duygu.kesinlikle yansıdığını düşünüyorum çünkü bu başarı tesadüfi olamaz,tekrar yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. simitler enfess yaa,gerçektennn,susam yok üstlerindee we turuncuuu:)şaşırdımmm..

    YanıtlaSil
  4. Canım Neslihancığım teklifine çok teşekkür ederim.önümüzdeki günlerde tatil planımız var, buralarda olmayacağım, çok naziksin, belki sonra rica edebilirim.
    ne kadar zengin yemek kültürümüz olduğunu ve çeşitliliğimiz olduğunu bir kez daha anlamış oldum yazılarınla..Simit bile her şehirde farklı lezzette..
    Ankara simidi namı diğer kızılay simidi de çok güzeldir yani...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. evet assortiek turuncu simitler ve çok lezzetliler,beş çayına beklerim...

    YanıtlaSil
  6. nurdancığım iyi tatiller diliyorum ve iyi eğlenceler,tabi ki her zaman gönderirim canım. Ankara'da iki yıl kaldım okul için,haklısın oranın simiti de harikadır,hele Kızılaya simit sarayında peynir ayran...mis mis:-)

    YanıtlaSil
  7. babam görevi nedeniyle samsun çarşambada kaldık 7 sene ve bu simitlerden çok yerdik sert oluyor çaya batırıp yiyorduk. eski gunleri hatırladım. sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. sevgili kibele istersen yollayabilirm sana simitlerden,istemen yeterli...ben şu an yiyorum hatta iş yerinde sabah kahvaltısı niyetine:-)sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Susamsız simitleri ilk Bursa'da görmüştüm. Çok seneler oluyor. Senin Giresun simitlerinden biraz daha küçük, ama aynı renkteydi. Pekmez tabii :)

    Yine de alışkanlıklar demek... Simit deyince vapur, Tarihî Yarımada ve kucağıma dökülmüş susamlar gelir aklıma... :)

    Yol düşerse yine de bir denemeli...

    YanıtlaSil
  10. sevgili Banu,burda bi de kale simiti deniyor susamlu simitlerimiz de var nefis...onların da resmini çekip koyacağım en yakın zamnada...

    YanıtlaSil
  11. canım benim tesekkur ederim. cok tatlısın. öptum sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. ben de öpüyorum banucuğum,sevgilerimle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI