VARAN 2

Merhaba canlar. Hamaratlık diz boyu:) Can sıkıntısından yakında perde bile örerim gibi geliyor. İkinci şalımı da ördüm, bitti sayılır, bu kız kardeşimin. İlk yaptığımın sadece kenarı kaldı onun da örneğini yeni öğreneceğim, haberdar ederim:) Efenim gelelim nasıl ördüğüme;

On zincir çekiyoruz ve halka yapıyoruz, üç zincir daha çekiyoruz ve bir boş ilmek alıp dört kez halkamızı dolduruyoruz, dört zincir çekiyoruz, tekrar boş ilmek alıp zinciri dört kez daha dolduruyoruz.( Sanırım bunlara trabzan diyorlar:) Üç zincir daha çekiyoruz, iki kere boş dolayıp kenarda kalan yere batıyoruz ve dört kerede çıkıyoruz. yedi zincir daha çekiyoruz ve boşluğu dört kez daha dolduruyoruz. Çok mu karışı oldu? 
Örneğimizi kurduktan sonra kural şudur; boş kısımlar dört kere dolduruluyor, orta kısmı hariç hep üç zincir çekiliyor. Sadece ortadaki kısımda dört zincir çekiliyor ve o boşluk iki kere dolduruluyor. Kenara gelince artırdığımız için son boşluğu doldurduktan sonra üç incir çekip iki kere doluyoruz ve dört kerede çıkıyoruz ve yedi zincir çekerek batıyoruz ve örmeye devam ediyoruz.Şalımız üçgen oluşuyor. Umarım anlatabilmişimdir. Fotoğraflardan daha iyi anlayabilirsiniz:)

                                                     Başlangıç yeri...
 Bu parçayı da dikeceğim çanta için ördüm. Bi örneği yok, öylesine takıldım:)

Yorumlar

  1. Ellerine sağlık..Ben hiç becerikli değilim böyle şeylerde DE :(

    Güle güle kullansın inş kardeşin..

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir şal. Yumuşacık, renkler de harika. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI