Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
nasıl yaniii???
YanıtlaSilİnanmak mümkün değil. Ölüm ne acı, ona çok erkendi.
YanıtlaSilsenin bu postunu gördükten sonra internetten baktım inanamadım bende çok üzgünüm şu an:( kaldım öyle.
YanıtlaSiltv izlemediğim için haberim olmadı.
aynen...kelimeler düğümlendi kaldı..
YanıtlaSilHalen inanamıyorum Defne'nin aramızdan ayrılışına..Kaç kez dolmuşta karşılaşıp sohbet etmiştik..Cıvıl cıvıl yerinde duramayan biriydi..Nur içinde yatsın inş.
YanıtlaSil