7 Ağustos 2010 Cumartesi

KESTANE PÜRELİ BİSKÜVİ TATLISI

Kreması için; 1 kahve fincan un, 1 yemek kaşığı nişasta, 2 kahve fincanı şeker  ve 1 yumurtayı karıştırdım, 1 lt. süt ekledim ve ateşe koydum. Üzerine 1 paket krem şanti ekledim ( toz olarak ) karıştırdım. Ocaktan alınca 1 pk. vanilya ekledim. Koyu olursa biraz daha süt ekleyebilirsiniz.( Fincan türk kahvesi fincanıdır. )

Cam bir kaba bir kepçe krema yaydım, üzerine kakaolu bisküvi dizdim, bisküvinin üzerine kestane püresi sürdüm ve ikinci bir bisküviyle üzerini kapattım, üstüne de kremadan koydum, bu işlemi bir kez daha yaptım. En üste de tarçın döktüm ama fındık, ceviz ve hindistan cevizi de çok yakışır. Kestane ve kakaolu bisküvi ikilisi konusunda biraz endişeliydim ama çok lezzetli oluyor deneyin derim:-) Aynı işlemi bir de nutellayla denemeyi düşünüyorum:-) Sevgilerimle...

4 yorum:

  1. neslihan hanım bende istiyorum bundan :)

    YanıtlaSil
  2. harika bir lezzet olmalı bu elinize sğalık

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik... tarifini merak ile bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. vaaay neslihancığım bu nehoş ve değişik bir lezzet canım.ellerine sağlık.aklıma hemen kestane şekerinin lezzeti geliverdi.sevgiler...

    YanıtlaSil