DİYETTEYİZ

Merhaba canlar. Bendeniz yaklaşık 3 aydır diyetteyim:-) Bu kez kuralına uygun davrandım ve doktora gittim. Diyetisyenimiz Esra hanım işinin ehli. Bize çok yardımcı oldu ve eşimle ben istediğimiz kiloları vemeye başladık. Benim baya bir kaçamağım oldu:-) ama verilen reçeteye uyduğum için kilomda değişme olmadı. Bugün de kontrole gittik. Bize verilen listeyi vermek istemiyorum çünkü benim kollestrolüm ve eşimin tansiyonu var, doktorumuz bunlara göre bir diyet oluşturdu. Şu an ikimizin de sağlık durumu çok iyi çok şükür.

Menümüzden bir örnek vermek istedim. Fırında tavuk köfte ve patates... Çok hafif ve çok doyurucu. Resimdeki porsiyon ikimiz için. Normal zamanalarda da yenilebilecek gıdalar. Diyet listemizde de bizi zorlayacak hiçbirşey yoktu, sadece porsiyonlar küçültüldü. Yemeklerin yanında bol bol salata ve yoğurt tükettik. Bitki çaylarından da yararlandık. Ama dediğim gibi kendi başına olmuyormuş bu işler, bir bilene gitmek lazım:-)


TAVUK KÖFTESİ

yarım tavuk göğsü
1 adet soğan
3 diş sarımsak
galeta unu
tuz, karabiber

Malzemeler birleştirip yoğrulur, (galeta unu elinize yapışmayana kadar katılacak, tam ölçü veremedim:-) küçük toplar yapılır. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Patatesleri de doğrayıp biraz kekik ve çok az sıvı yağ ekledim.
Bu da ara öğünüm, diyet süt:-) Tatlansın diye biraz da kahve ekledim ama şeker yok....

Yorumlar

  1. Ahhhh canımın içi diyet ahhh bir becerebilsem yapmayı.Yaşım daha gençken çok azimliydim yemiy
    cem dediğim zaman kesinlikle yemezdim.Ama şimdi
    maalesef inşallah becerebilirim bir gün:))İnşal
    lah sen başarılı olursun kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Çok lezzetli görünüyorlar tam benim damak tadıma uygun 5 öğün yesem bıkmam:D

    YanıtlaSil
  3. Canım ne güzel kilo verince insan daha bir azimleniyor değil mi, köfteler de nefis olmuştur eminim ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Valla ne kadar iyi etmişsiniz ailece!Kolaylıklar diliyorum canım!Ah ben de bir becerebilsem şu diyet işini!3-4 kilo fazlam var ama bir türlü veremiyorum!

    YanıtlaSil
  5. Allah kolaylık versin,darısı benim başıma,gerçekten senin gibi bir diyetisyene gitmek gerekir.Paylaşım için teşekkürlerrr.Sevgi ile kolay gelsin diyorum.
    Yemekte tam diyet yemeği olmuş ellerine sağlıkkk..

    YanıtlaSil
  6. merhaba allah kolaylık versin bende uzun bir zamandır diyetteyim ama pekte yol aldığım söylenemez:(((

    YanıtlaSil
  7. Diyet yemekleri de lezzetli olabiliyor.Yemek yeme alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor.Pişirme teknikleri ve miktarı ayarlayabildigimiz surece herseyi yiyebiliriz.Tavuk ve patatez leziz gözüküyor.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  8. kolay gelsin neslihan.bende doktora gitmeyi pek sevmedigim için kendimce ama saglıklı ve aç kalmadan yapıyorum diyet.

    YanıtlaSil
  9. Biz de esimle beraber bir baslayabilsek.... Ahh.. Ama sen bize arasira diyetinden örnekler citlatirsan cok isimize yarar... Cünkü benim de kolestrinim var... Sevgilerimle, kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  10. Çok iyi yapmışsınız kuzim..Bir bilene danışmadan asla olmuyor..Tebrik ederim azminizden dolayı sizleri..Sakın bırakma canım..Öpüyorum kocaman..Sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI