HIRS VE CEZA

Merhaba arkadaşlar. Bu ara tarif ekleyemedim ama açıkçası çok da yeni birşeyler yapamadım. Değişik birşey olmayınca da eklemek istemedim, ama halen evde kazan kaynamakta tabi:-) Aslında stokta birkaç güzel tarfi var arkadaşımdan, ama resimlerini yükleyemedim bir türlü bilgisayara, sevgili Figen'den nefis tarifler var, en kısa zamanda....

Ayça Şen hatunu müzik albümünden sonra bir de kitap yazmış. Henüz okumadım ama arka kapak alıntısı şu şekilde efenim...

"Ece, yazar olabilmek için her türlü mücadeleye hazırdır: Evini, işini, her şeyini bırakır, annesinin yanına taşınır, parasız pulsuz halkın arasına karışır. Sevgilisinden yeni ayrılmış olmanın verdiği derin acı bile artık romanında kullanılacak küçük bir ayrıntıdan öteye gitmeyecek, yazar olabilmek için çektiği ıstıraplar bununla da kalmayacak, edebiyat uğruna, Vadideki Zambak, Diriliş, Büyük Umutlar ve Anna Karenina gibi, kendisinden daha düşük vizyona sahip yazarların eserlerini okuma uğraşısı verecektir. Ama zorlu şartlar, gelecekte yazım dünyasını derinden sarsacak olan bu fedakâr ve kahraman kadını yıldıracak mıdır? Hayır, bin kere HAYIR!.. Sonunda Türkiyede (aslında büyük bir rahatlıkla söyleyebiliriz ki, dünyada) saf bir bilinç ile yazılmış, okuyan herkesi derinden etkileyecek, çok enteresan bir roman yazmayı ve yayımlatmayı başarır!.."

TRANSFORMERS: YENİLENLERİN İNTİKAMIUzun zamandır bekliyordum Transformers II' yi ama izleyinde tam bir hayalkırıklığı yaşadım. Tamam aksiyon, görsellik, özel efektler çok iyiydi, belli ki müthiş paralar harcanmıştı, sevgili Optimus Prime'ın karizması yerli yerindeydi ama insan iki satır da senaryo yazar dimi filme. Hiçbir bütünlük, hikaye yok, öyle gelişine çekilmiş gibi film, hele ki hatun kişiler sırf obje olsun , iki bacak görünsün niyetiyle gereksiz sahnelerle arz-ı endam ettiler beyazperde de. Ha bir de "Amerikan askeri herşeyi" başarır egosu da öyle bir işlenmişti ki filme Irak'taki ve diğer yerlerdeki durumları bilmesek insanın inanası, sarılıp bağrına basası geliyor:-) Tam bir hayal kırklığı ile ayrıldım sinemadan, ilk film iyiydi çünkü, beklentiyle gitmiştim. Evde cd'den izlenebilir eğlece için ama sinemaya gidip izlemeye hiç değmiyor doğrusu...

Yorumlar

  1. Ya ne güzel paylaşımlar bunlar...Bilmediklerimizden haberdar oluyoruz teşekkürler tatlım...

    YanıtlaSil
  2. NESLİCİM KİTAP İLGİNÇMİŞ.GÜNÜMÜZDE İNSANLAR BU MÜCADELEYİ ŞARKICI OLUP YIRTMAK İÇİN VERİYOR.EDEBİYAT İÇİN UĞRAŞAN BİRİNİN HİKAYESİ İLGİNÇ OLSA GEREK.HOŞÇA -KAL KOMŞUM.

    YanıtlaSil
  3. Kitabı çok gülerek okudumi sanki biri bloguna yazar gibi çok akıcı, zekice, okuyanı eğlendirme potansiyeli yüksek bir kitap :))

    YanıtlaSil
  4. Kuzi'ciğim güzel paylaşımların için teşekkürler..

    İsteyipde bulamadığın filmlerin listesini, bana hazırlayıp mail atarsan sevinirim.Öpüyorum en kocamanından..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Canım bekliyorum merakla tariflerini :)
    Kitap ilgi çekici okuda yaz bakalım merak ettim nasılmış:)
    filme gelince sinemaya gidip hüsrana uğramış dönmek en kötüsü,en önemlisi zaman kaybı olsun gitmeden bilemezdin dimi ama sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. Adsız7/02/2009

    canım selamlar, güzel paylaşımların için teşekkürler, kayıplarınız için başsağlığı dilerim, sevgilerimle...

    nurdanın mutfağı

    YanıtlaSil
  7. Güzel bir hafta sonu dilerim canım.

    YanıtlaSil
  8. Selam, bende geçen hafta izledim..Aslında beğendim ben, action olsunda ... ama hatun kişlere bende takıldım kaldım..ilk filmde daha liseli körpe kız değil miydi? bu filmde parlak dudak, etrafta salınan tavuk kıvamına gelmiş nedense? Hollywood işte :) sevgilerimi yolluyorum ..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI