PATATESLİ TUZLU KEK VE HAMAYİLİ BÖREK
Merhaba arkadaşlar, bugün nihayet tarif yayınlıyorum:-) İki tarif de sevgili
PELİNİN PASTANESİ'nden. Arkadaşıma tarifleri için çok teşekkür ediyorum ve mutlaka deneyin diyorum. İkisi de çok leziz oluyor. Tarifleri aynen aktarıyorum ama Pelinin de linklerini veriyorum. Sevgilerimle...
PATATESLİ TUZLU KEK
MALZEMELER:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğramış 4-5 adet orta boy patates
* 1 adet küçük boy kuru soğan (küçük küçük doğranmış)
YAPILIŞI:
- Fırınınızı 180º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Yumurtaları , yoğurdu ve sıvıyağı derin bir kabın içine alıp mikserle çırpın.
- Kabartma tozuyla harmanladığınız unu ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Doğranmış patatesleri ve soğanı ilave edip karıştırın ve keki pişireceğiniz kaba aktarıp düzgün bir şekilde yayın.
- Üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben bu sefer patates yerine peynir kullandım. ( Soğanı da kattım) Üzerini de haşhaşla süsledim.
HAMAYİLİ BÖREK ( Ne yazık ki fotoğrafım yok ama Pelin'ini linkinde ayrıntılı yapılışı yazılı. Benim börekler dondurucuda yapıştı:-) Görüntüsü biraz garip oldu ama ikinciye aynısını yaparım umarım:-)
MALZEMELER:
* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı
YAPILIŞI:
- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
PELİNİN PASTANESİ'nden. Arkadaşıma tarifleri için çok teşekkür ediyorum ve mutlaka deneyin diyorum. İkisi de çok leziz oluyor. Tarifleri aynen aktarıyorum ama Pelinin de linklerini veriyorum. Sevgilerimle...
PATATESLİ TUZLU KEK
MALZEMELER:
* 3 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağından bir parmak az sıvıyağ
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* Kabukları soyulup tavla zarı şeklinde doğramış 4-5 adet orta boy patates
* 1 adet küçük boy kuru soğan (küçük küçük doğranmış)
YAPILIŞI:
- Fırınınızı 180º C'ye ayarlayıp çalıştırın.
- Yumurtaları , yoğurdu ve sıvıyağı derin bir kabın içine alıp mikserle çırpın.
- Kabartma tozuyla harmanladığınız unu ilave edip kaşıkla karıştırın.
- Doğranmış patatesleri ve soğanı ilave edip karıştırın ve keki pişireceğiniz kaba aktarıp düzgün bir şekilde yayın.
- Üzerine susam veya çörekotu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Ben bu sefer patates yerine peynir kullandım. ( Soğanı da kattım) Üzerini de haşhaşla süsledim.
HAMAYİLİ BÖREK ( Ne yazık ki fotoğrafım yok ama Pelin'ini linkinde ayrıntılı yapılışı yazılı. Benim börekler dondurucuda yapıştı:-) Görüntüsü biraz garip oldu ama ikinciye aynısını yaparım umarım:-)
MALZEMELER:
* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı
YAPILIŞI:
- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
-Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
- Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.
- 12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin.
- Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin
Canım ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilmmmmm....
YanıtlaSilWallla harika duruyor...Ellerine sağlık canım...
Neslihancım ellerine sağlık,eminim çok leziz olmuştur...
YanıtlaSilAdaşımında tarifine sağlık...
Sevgiler..
Hem senin hem de Pelinciğimin ellerine sağlık canım her iki arif de süperr!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
canım
YanıtlaSilellerine sağlık enfes görünüyor.
Sevgiler
Neslihan'cığım ellerine sağlık :) kekinin iştah açıcı bir görüntüsü var, özelikle sıcakken yemek lazım bunu :)
YanıtlaSilharıka gorunuyor canım ellerıne saglık sevgıler..
YanıtlaSilNESLİHAN'IM ELLERİNE SAĞLIK EMİNİM ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR RESİME GEREK YOK:)
YanıtlaSilher iki tarifte çok leziz nesliciğim.
YanıtlaSilafiyet olsun cnm.
Neslihan'cım eline sağlık arkadaşım..Sevgilerimle..
YanıtlaSilellerine saglik canim, harika olmus. hmmm... olsada yesem. sevgilerimle...
YanıtlaSilellerine sağlık canım...
YanıtlaSilEllerine sağlık Neslihancığım.Afiyet bal şeker olsun.Sevgiler...
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK NESLİHANCIM,HARİKA GÖRÜNÜYOR,PELİNİN HAMAYALİ BÖREĞİNİDE BENDE YAPMIŞTIM SÜPER OLUYOR...
YanıtlaSilNeslihancığım,
YanıtlaSilEllerine sağlık. Kekin gerçekten nefis duruyor. Hamayili börek konusunda haklısın onu yazmam gerekirdi. Dondurucuya koyarken üst üste koymamak gerekiyor. Ben buzdolabı poşetinin içinde yanyana dizip dikkatli bir şekilde koyuyorum. Hatırlattığın için teşekkürler.Ellerine sağlık
Sevgiler
cANIM BENİM BÖREKLERİN KOKUSUNU ALDIMDA GELDİM..
YanıtlaSilPATATESLİYE ÇİĞ KONMASI İLGİNÇMİŞ..TUZLU KEKE SERT PEYNİR-ZEYTİN VS KOYARIM AMA PATATESLE YAPMADIM HİÇ.
HAMALİYİ İÇİNDE PELİNİN LİNKİNE BAKAYIM İSİM OLARAK HATIRLAYAMADIM ŞEKLİNİ.
BİRDE DONDURUCUYA DAR KUTULARA KOYMA BÖREĞİNİ.YAYVAN YADA GENİŞ SAKLABA KAPLARINA KOY..TEK SIRA OLARAK DÖŞE MUTLAKA..DEDİĞİN GİBİ YAPIŞIR YOKSA..
ÇOK ÖPTÜM SEVGİLER..
kekin harika olmuş canım...yanına sana zahmet çay demle ben geliyorum yarım saate kadar...öpüyorum canım..ellerine sağlık...
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR. ELLERİNE SAĞLIK CNM. SEVGİLER...
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor kekinnn
YanıtlaSilbende ne zamandır denemek istiyoruum tuzlu keki. mutlaka deneyeceğim. sevgilerle canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım tuzlu kekin nefis görünüyor hamayil böreğin resmi olmayabilir ama eminim o da çok leziz olmuştur ellerine sağlık canım benimm
YanıtlaSilEnfes bir görüntü, eminim tadı da enfestir. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor.. yemekgezegeni.com adı altında, isteyen tüm yemek blogu sahiplerinin katılabileceği bir derleme sitemiz var. www.yemekgezegeni.com
yemekgezegeni size ne fayda sağlar?
- Sitenizin ziyaretçi sayısını arttırarak popülarite sağlar.
- Sitenizin yemekgezegeni.com takipçileri tarafından güncel olarak takip edilmesini, yeni eklenen yazılarınızdan haberdar olunmasını sağlar.
- Siz de yemekgezegeni.com takipçisi olarak diğer yemek bloglarıyla daha kolay iletişime geçebilir, yeni eklenenleri takip edebilirsiniz.
Bize katılmak isterseniz: yemekgezegeni@gmail.com
Patates mi ? bayılırım. Üstüde haşhaşla süslenmiş . Of of valla olsa da yesem.
YanıtlaSilDiğer böreğin adı bir değişikmiş. Üçgen üçgen anlamadım. Görmem lazım.
Ellerine sağlık
canım nefis olmalı,ellerine sağlık.kekcafe
YanıtlaSilafiyetlerolsun canım ellerine salık.
YanıtlaSilÇOK SEVGİLİ NESLİHANCIĞIM,YÖRENİZİN HARİKA LEZZETLERİ ELİME ULAŞTI.
YanıtlaSilGÖNÜL DOLUSU TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM.. ÇOK NAZİKSİN TATLIM..
GRESUNA SEVGİLER.. GÜZELLİKLER..
BEREKETLER DİLERİM..
selam canım...patatesli kek nefis görünüyor.ellerine sağlık...boşver ,buzlukta yapışıp şekli bozuk olsada.tadı yerindedir...güzel bir hafta sonu dilerim..sevgiler...
YanıtlaSil