GECE YARISINA DOĞRU:-)

Dün gece 21 itibariyle canım fena halde yemek yapmak istedi:-) marketten yufka almıştım ve kalan pazılarla börek yapayım dedim. Aslında film izleyecektik eşimle ama dvd'ler çalışmadı birtürlü:-(
Pazıları soğanla soteledim,haşlamadan çiğden soteledim,daha lezzetli oluyor bence,karabiber ve tuz ekledim,bi kenarda soğumaya bıraktım. Bir kaseye 3 tatlı kaşığı yoğurt,biraz sıvı yağ,1 yumurta, ve kase dolacak kadar süt koyup çırptım. Bir yufkayı kenarları taşacak şekilde borcama yerleştirdim,içine harçtan sürdüm ve pazı koydum. sonra kenarları kapttım,bohça gibi oldu,üstüne yine harç sürdüm. Aynı işlemi iki yufkaya daha yaptım En üste yumurta sarısı sürdüm ve az sıvı yağ gezdirdim.Biraz da susam koydum.200 derece 20 dk. pişirdim Afiyet olsun...


Sonra hızımı alamadım:-) Bir de dergide gördüğüm pilav salatasından yapayım dedim. Lezzetteydi tarif ama eksik malzemem olduğundan Garnitürlü ve safranlı pilava çevirdim:-) Normal pilav yaptım sadece tuzunu katarken safran ekledim ve pişmeye yakın garnitür koydum.
Bu tarifi de Lezzetten aldım. Van cacığı ismi. Normal cacıktan farklı olarak lor peyniri ve sivri biber koyuyorsunuz. Aslında tam tarifi yazmam gerekir ama dergiyi evde unutmuşum. Şöyle yaptım ben; bir kişi için hazırladığımdan, göz kararı yoğurt koydum ,iki yemek kaşığı lor ekledim yoğurda,tarifte tereyağı yazıyordu ama eşim sevmediği için üzerine az sıvı yağ gezdirdim ve iyice karıştırdım.Sonra küçük küçük doğradığım salatalık ve biberleri ekledim, iki diş sarımsak koydum(tarifte isteğe bağlı yazıyordu) az tuz koydum ve üzerini nane ve kırmızı biberle süsledim.Afiyet olsun...
Bir de Jöle yaptım ki Dr.Oetker saolsun:-) paketteki tarife göre hazırladım ve içine çekirdeksiz üzümler attım... Bu elmalı-kivili olan, bitkisel jöle kullandım,lezzeti çok doğal oluyor.

Bu arada çalışan bi dvd bulduk:-) ve onu izledik. Tim Burton'un Ölü Gelin'i...Çok güzel bi çizgi film,mutlaka izleyin derim

Yorumlar

  1. neslihan ilham perilerinin geldiği andı galiba:)jöleyi çok seviyorum bende elmelı kiviliyi hani meyve şekilli buz kalıpları varya onda dondur öle servis yap müthiş oluyor.van cacığı da ilginçmiş.dnemeli.börek pilav hepsi çok güzel olmuş..ellerine sağlık..ya biraz gönderseydin keşke:)o kadar şey çok gelmez mi güzel fiziğine yazık kilo yapar(bak sadece seni düşündüğüm için diyorum:))canım ya şu kelime doğrulama olayını kaldırsan çin işkencesi gibi var ya..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, herşey süper görünüyor. Çok güzel bir blogunuz var. Siteme sık sık uğrayıp güzel yorumlar bıraktığınız için teşekkür ederim. Hiç Giresun'dan arkadaşım olmamıştı. Artık var. Sizi dostlarıma ekliyorum. Sevgiler...
    Sofra Şenliği

    YanıtlaSil
  3. canım çok teşekkür ederim,dostun olmak çok güzel.senin siten de çok iyi, uzun zamandır takip ediyorum,ellerine sağlık canım.sevgilerimle.öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. yosuncuğum çok teşekkür ederim,gönderirim tabi canım ,istemen yeterli:-)beğenmene çok sevindim,ya böyle güzel şeyler duymak çok iyi motive ediyor insanı.ama o dediğin kelime doğrulamayı anlamadım ben,öyle bi ayar yapmamıştım ama bi bakayım,çok da anlamıyorum aslında otomatik ayarları kullanıyorum:-)bi de ne dicem, diğer sitelerde gördüm,hani tarifi başkasından almışsak onun adını yazıyoruz ama diğer sitelerde bu ada tıklayınca o site açılıyor ya farlı renkte oluyor isim,onu nasıl yapıyoruz:-)çok uzun oldu dimi...

    YanıtlaSil
  5. Neslihan'cım merhaba..Böreğin amanın ne güzel kabarmış öylee..Adeta bombelenmiş.Safranlı pilavın çok şık..Van cacığında nefis görünüyor..Yok yok hepside nefis gerçekten..
    Kocaman sevgiler Mardin'den Giresun'aaa....

    YanıtlaSil
  6. sevgili Akasya çok teşekkür ederim.Giresun'dan da çok çok sevgiler Mardin'e...orda arkadaşlarım var benim,takı dükkanları var Mardin'de.güzel şehre sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI