Bu ay kitap kulübümüzde J.D. Salınger'ın Çavdar Tarlasında Çocuklar ( Gönülçelen ) adlı kitabı var, çok keyifli bir okuma olacak. Ben doğum dolayısıyla katılamıyorum toplantılara ama belki bi çay içimlik kaçamak yaparım:)
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Bu pasta şehrimize özgü, fırın ve pastanelerimizde yapılır. Bir adı da Amonyaklı Pastadır. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama öğrenirim:-) Bu resmi de pastanın içini görmeniz için çektim...
Merhaba arkadaşlar. Bloggerdaki sorunu hala anlayabilmiş değilim, ama en azından bugün birşeyler ekleyebiliyorum. Çok azınızı ziyaret edebildim ve yorum yazabildim. Sonra ne oluyor bilmiyorum, zınk diye kapanıyor sayfa:-( Sevgili Kuzenim Gül ( DAMAK TADI ) bana bu harika kalıbı gönderdi. Canım benim çok teşekkür ediyorum, harika bir şekli var ve eminim harika kekler yapacağım bu kalıpla. Çok öpüyorum canım... Bugün sizlere bahsettiğim pastacılık malzemeleri satan dükkanın görüntü ve adresini yayınlıyorum. Giresun'lu bloggerlara iyi alışverişler dilerim. Sevgilerimle... ERSAL PASTACILIK DÜNYASI : HACI MİKTAT MAHALLESİ, FATİH CADDESİ, KLAS PASTANESİ YANI, GİRESUN... TEL : 0454 214 22 80
Figen'i tanıdığımdan beri okumamı tavsiye ettiği bir kitaptı ama hala okuyamadım :/
YanıtlaSil