Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Hoşgeldiniiiiiz:))
YanıtlaSilSağlıklı, uzun ömürlü, bol şanslı, anneli babalı olun inşallah Göktuğ bey...
Allah analı babalı büyütsün :) Gözünüz aydın canım.. .
YanıtlaSilHAYIRLI EVLAT OLUR İNŞALLAH
YanıtlaSilSevgili Leylak çok teşekkür ederiz güzel dileklerin için, çok öpüyoruz:)
YanıtlaSilooo ne guzel hosgelmissiniz :)
YanıtlaSilHayirli ugurlu olsun :)