FIRINDA SEBZELİ PALAMUT

Efenim balık en sevdiğim yiyeceklerden olmuştur hep ama öyle "denizden babam çıksa yerimcilerden" olmadım hiç. Önceki evimde mutfak ve salonum içiçe olduğu için yapamıyordum ama artık yeni evimde mutfağım ayrı nihayet evde balık pişirebiliyorum. Dün akşam fırında sebzeli palamut yaptım. İkişer patates, soğan, havuç ve domates eşliğinde, biraz zeytinyağı, az tuz, karabiber, kırmızıbiber ve bir çay bardağı su koyarak 180 derecede 40 dk. kadar pişirdim balığı.  İlk 20 dk. borcamın ağzını alüminyum folyoyla kapattım, daha sonra açtım. Ben maydanoz koymayı unutmuşum, çok yakışıyor, siz unutmayın derim:)

Yorumlar

  1. canim ellerine saglik nefis görünüyor bndede deniz ürünlerine hic hayir diyemeyenlerdenim afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  2. canim ellerine saglik nefis görünüyor bndede deniz ürünlerine hic hayir diyemeyenlerdenim afiyetler olsun öptüm.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Gülcan çok teşekkür ederim:)sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. şu sogan işi olmasa pek mutlu olurdumm :))
    anam pazar günü balık yapayım demişti
    bu yazının gösteriririm artık

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık yanına bir de güzel roka salatası off off offf :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  6. ben de pişmiş soğan yemem ama yine de koydum, balığa güzel tat veriyor:)

    sevgili Evren teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI