Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
Biri edebiyat, diğeri dekorasyon, üçüncüsü de genel kültür içerikli üç dergiye aboneyim. Bu da çok dolu dolu bir dergi, galiba dergi sayım dörde çıkacak.
YanıtlaSilSevgili Hayal mutlaka edin derim, okuması çok keyifli.
YanıtlaSilSevgili Begonvil, dergilerde olmasa:)abone olduğum bir dergi var, fiyatta çok avantaj sağlamıyorsa abone olmuyorum, kent küçük ama dergiler her ay geliyor, her ay gidip dergi almak çok hoşuma gidiyor:)