11 Kasım 2010 Perşembe

SİYAH ÜZÜM PELTESİ

Merhaba canlar. Annem bu sene bol bol siyah üzüm hoşafı yapmıştı, taze üzümden, çok lezzetli oluyor, ben de evde yapayım demiştim. Hoşafı pişirirken içine tarçın çubuğu koydum, kaynayınca süzdüm, sonra nişasta eklesem nasıl olur dedim:) Biraz şeker, ama çok az, biraz da pirinç unu ekledim, tam bi tarif veremiyorum, koyulaşana kadar nişasta ve pirinç unu ekledim çünkü, kaynatırken birkaç parça da hibiskus ( nar çiçeği ) eklemiştim. Ben tadını çok sevdim, bir de rengi harika oluyor:) Sevgilerimle...

2 yorum:

  1. siyah üzüm peltesi diye okuyunca neden bilmiyorum kara üzüm kabbesini mırıldanmaya başladım onu çağrıştırdı bana
    valla harika görünüyor ne diyim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık..Afiyet olsun :) Tabak cam olunca fotoda yok gibi görünmüş pelten masa örtüsü üzerinde duruyor gibi algılanıyor :)

    Anneciğine selamlar..

    YanıtlaSil