GİRESUN TEL KADAYIFI...

Merhaba arkadaşlar... Bugün sizlere yine Giresun'dan harika bir lezzet tanıtacağım. Aslında birçoğunuz biliyorsunuz tabi kadayıfı, ama inanın burdaki bir başka. Öncelikle kuru kadayıfın Giresun mamülü olduğunu söyleyeyim. Paketli ve kızarmış olarak ilk burda yapılmış.

Tanıtacağım yer ise Patar Gıda. 1947' de kurulmuş ve o günden bu yana harika kadayıf, güllaç ve fındık mamülleri yapıyorlar. Hem üretiyorlar hem de tatlı olarak satıyorlar. O kadar çok çeşit var ki, insan hangisinden yiyeceğini şaşırıyor:-) Meşhur Fındıklı Giresun Kadayıfı'nın yanı sıra, fıstıklı, cevizli ve fındık ezmeli çeşitleri var ve tabiki Güllaç...

Bu kadayıfın bir özelliği de şerbetinin su değil süt ile yapılması. Şirket ortağı Mustafa bey 1 kilo kadayıfa 2 lt. süt ve 2.5 kilo şeker koyduklarını ve ılıkken şerbeti döktüklerini söylüyor.

Mehmet Yaşin Lezzet Durakları adlı kitabında buradan bahsediyor ve mutlaka tavsiye ediyor..
Japonya'dan bir dergi de sayfalarında yer vermiş Patar Gıda'ya ve Giresun kadayıfına...
Eğer bir gün yolunuz Giresun'a düşer de kadayıf yemek isterseniz Fatih caddesi No:21/B ' de aradığınız lezzeti bulabilirsiniz. ( Tel: 0454 216 20 96 )
Mustafa Bey çok yardımcı oldu saolsun...FISTIKLI KADAYIF ( en çok bunu sevdiğim için ilk onu yayınladım:-)GİRESUN'UN MEŞHUR FINDIKLI KADAYIFI CEVİZLİ KADAYIFFINDIK EZMELİ KADAYIFGÜLLAÇPaketlenmiş ürünler...
Fındıklı Kadayıf Sarma
Kızarmış Kadayıf
Güllaç, Fındık ve Tel Kadayıf...

(NOT: Bu yazı firma tanıtımı için yapılmamıştır. Giresun'un lezzetlerini sunmak için hazırlanmıştır...)

Yorumlar

  1. oyyy oyy tatlı demeyin bana bayılıyommmmm

    YanıtlaSil
  2. ah öldürdün sen beni bunlarla.hepsine bayılırım.ama sizin kadayıftan hiç yemedim.belki birgün oralara gelmek nasip olur belki tanışmak bile nasip olur..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  3. Oyyyyyyy oyyyy tatlı hastasıyım Giresunluyum ama hiç bu muhteşem lezzetlerden yemedim.İnşal
    lah birgün kısmet olur öptüm canım...

    YanıtlaSil
  4. canım sonunda döndük,kadayıfa da bayılırım doğrusu.

    YanıtlaSil
  5. Kuzen,oranın kadayıfı çokkk yıllar önce Dünyaca ünlü olmuştu..Belki sen o zamanlar minicik çocuktun..))

    Armenik dağına çıkmadan önce deniz kenarında lokanta vardı..Kesin bilmezsin..))Bize özel oradan gelirdi..Oranın sahibi eniştemizin kardeşinindi..))Heheheh nerden nereye..))Birde kese kağıdı renginde özel kağıtlarda paket yapılırdı..))Otobüsle oradan geçerkende herkes inip inip kilolarca alırdı..Şimdi sanırım ekmek alıyorlar otobüsle yolculuk yapanlar..))hahahahah

    Harikasın kuzen'ciğim..Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  6. canım bende patar'lara gittiğimde mutlaka fıstıklı kadayıf yerim. eşim de en çok ezmeli olanı sever. aklıma vurdu, şimdi fatih caddesine gidiyorum. inşallah fıstıklı kalmıştır. en önce o bitiyor hep.

    YanıtlaSil
  7. Tüh, çok pişman oldum bunu önceden bilmediğime.. Giresun'a gittiğimde tadına bakardım..

    YanıtlaSil
  8. Amaannnn Neslihancığım ne yaptın sen, aklımıza düşürdün şimdi. Eee çok da uzak, bir koşu gidip alınmaz ki :)

    YanıtlaSil
  9. Neslihan o görüntüler şaka dimi.
    Ne kadar güzel hepsi.
    Gözlerini alamadım.
    Çıktım yukarı aşağıya kadar tekrar baktım.
    Çok hoş bir görüntü.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. süper görüntüler...ayrıca Mehmet yaşin de beğendiyse tamam.hiç kaçırmam programını...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. :)
    TABLO GİBİLER NESLİCİĞİM.
    SEVGİLER CNM.

    YanıtlaSil
  12. neslihan'cim, tesekkurler bilgi icin. Artik yolumuz duserse mutlaka kadayif yemek farz oldu:). sevgilerle,

    YanıtlaSil
  13. Neslicim yiyebildiğim tek şerbetli tatlı diyebilirim, canım, çok severim... Bilgi için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. neslihan'cım
    ben mümkünse cevizlisini tercih ederim.helede şimdi canım çok tatlı istemişken verdiğin biligiler için teşekkürler canım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  15. neslihancım o kadar güzel yayınlamışsın kii yine giresuna gelesim geldiii ben bilseydim ugramazmıydım ,kadayıf şahane gözüküyor birdaha ki gelişimde kesinlikle ugruycam :)) sevgilerlee

    YanıtlaSil
  16. uff canısı bunlar nedir ya hepsi birbirinden nefis beni ye diyor eşimde tam bir künefe hastası aman görmesin yani yoksa şimdi çıkar giresuna gelir yapanların ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Kadayıflar harika görünüyor. Fıstıklı kadayıfa bayılırım.

    YanıtlaSil
  18. Dear friend, I want much learning to do these foods in Turkey. I see this mass with hazelnuts and I am very willing to eat.

    A kiss

    &&&&&&&&&&&

    Sevgili arkadaşım, istediğim kadar Türkiye'de bu yemekleri yapmak için öğrenme. Ben fındık bu kitle görmek ve çok yemek istiyorum.

    Bir öpücük

    YanıtlaSil
  19. Canım merhaba,çok güzel bir tanıtım yapmışsın, teşekkürler, kuru kadayıfı bilirim, daha önceleri yaş kadayıf bulamadığımızda bunu kullanırdım. Samsunda da bolca var. Ama Giresun'a geldiğimizde yerinde mutlaka yemek isterim bu görüntülerden sonra, öptüm canım, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  20. Yöresel lezzetler kadar güzeli varmı,hepsi harika...Hangisini seçsem şaşırdım..Gözlerim bayram etti :)

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  21. SÜTLAÇ KADAYIF HER BİR ÇEŞİDİ HARİKA GÖRÜNÜYOR TEŞEKKÜRLER PAYLAŞIMIN İÇİN...

    YanıtlaSil
  22. Neslihancım bizlere yöresel lezzetleri tanıttığın için çok teşekkürler:). Ben farklı bölgelerin kendine has lezzetlerini tanımayı, tatmayı çok seviyorum.
    Bu kadayıflardan da en çok fındık ezmeli olanını merak ettim. Yolum bir gün oralara düşerse mutlaka tadına bakacağım:).
    Güzel bir haftasonu diliyorum sana.
    Sevgiler:)....
    aslı

    YanıtlaSil
  23. Neslihan , süper ya böyle paketlenmişleridemi satılıyor artık. Orduya gelirsem inşalah bu yaz stok yaparım. Buradaki kadayıflar taze kadayıf olduğu için iki gümde pişirmezsen hemen küfleniyor. Varmı bizim oraların kadayı gibisi. Sevgiler sana

    YanıtlaSil
  24. Muhteşem! İyi ki uzaktayım yoksa soluğu orada almıştım...

    YanıtlaSil
  25. çocukluğum giresunda geçti, giresundan gayrı yediğim kadayıfların hiçbiri beni kesmemiştir.Antepte bile. Herşeyi ile bu ülkenin en güzel kentlerinden birisidir.Herkesi gidip görmeye davet ediyorum.Giresunlu da değilim önemle belirteyim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

GİRESUN PASTASI

BEYAZ LAHANA DİBLESİ

ERSAL PASTACILIK DÜNYASI