Bu sıralar izlediğim en keyifli anime serisi Ano Hana 11bölüm, arkadaşlık ve aşk üzerine hüzünlü, bazen komik çoğu zaman trajik, çizimleri ve müzikleri de güzel. Anime severlere tavsiye olunur:)
Merhaba arkadaşlar. Bloggerdaki sorunu hala anlayabilmiş değilim, ama en azından bugün birşeyler ekleyebiliyorum. Çok azınızı ziyaret edebildim ve yorum yazabildim. Sonra ne oluyor bilmiyorum, zınk diye kapanıyor sayfa:-( Sevgili Kuzenim Gül ( DAMAK TADI ) bana bu harika kalıbı gönderdi. Canım benim çok teşekkür ediyorum, harika bir şekli var ve eminim harika kekler yapacağım bu kalıpla. Çok öpüyorum canım... Bugün sizlere bahsettiğim pastacılık malzemeleri satan dükkanın görüntü ve adresini yayınlıyorum. Giresun'lu bloggerlara iyi alışverişler dilerim. Sevgilerimle... ERSAL PASTACILIK DÜNYASI : HACI MİKTAT MAHALLESİ, FATİH CADDESİ, KLAS PASTANESİ YANI, GİRESUN... TEL : 0454 214 22 80
İyi akşamlar efenim... Geçen akşam misafirlerim vardı, bu sefer kimseler gelmeden resimlerini çektim mamaların:-) Pratik şeyler ama çok işe yarıyorlar.... YOĞURTLU KURU SEBZE Kuru patlıcan ve biberleri haşladım. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırladım ve sebzeler soğuyunca üzerlerine döktüm. Üstü biraz karışık oldu:-) Tatlı kırmızı biberim top olmuş, o nedenle fazla döküldü, diğerleri kekik ve sumak.... ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI Malzemeler: 9 ad. orta boy patates, iki havuç, üç dal yeşil soğan, biraz mor lahana ( bunu miktarını kestiremedim:-), tuz, sıvı yağ, limon, dereotu... Yapılışı: Patatesleri haşladım ve üçe ayırdım. Yağ, limon ve tuz ekledim. Havucu ve mor lahanayı rendenin ince tarafıyla rendeledim, soğanları minik minik doğradım. Her parçayı ayrı ayrı patateslere ekledim. Kek kalıbını buzdolabı poşeti ile kapladım ve kat kat malzemeleri yerleştirdim. Biraz dolapta beklettim ve düz bir kaba ters çevirdim. Üzerini dereotu ile süsledim. PEYNİRLİ POĞAÇA Çok klasik bir tari...
Günaydın arkadaşlar.... Oruç mahmurluğu tüm hızıyla sürerken fırsat bulup dün akşam resim çektim:-) Zira iftar öncesi yemek teşalından, sonrası tokluk rehavetinden birtürlü resim çekemiyordum. Dile kolay değil mi 12 gün geçmiş ( zaman su gibi akıyor geyiği yapmayacağım:-))) Dün akşam karnıbahar pişirdim. Ben otuzlu yaşlara yaklaşmaya başlayınca ( yazıyla yazınca daha az görünüyor:-))) bünyede bi gariplik oldu. Hayatta sebze yemeyen ben sebze manyağı oldum. Hatta karnıbahar ve pırasa kokusuna dayanamayan ben şimdi bi de kendim pişirip yiyorum:-) Annem benimle gurur duyuyor... Ama çok şey kaçırmışım haketten ne güzel lezzetlermiş, nasıl güzel sebzelermiş (yemeyen çocuklarınıza okutun:-))) ZEYTİNYAĞLI KARNIBAHAR Karnıbahar Havuç Soğan Bezelye ( bu yemekte yok ama normalde koyuyorum,çok güzel oluyor) Soğan Salça Soya kıyması Su, tuz, karabiber ( malzeme miktarı koymadım, ne kadar koymak isterseniz ve kaç kişiye yapacaksanız değişir diye) Karnıbaharı yıkayıp küçük parçalara ayırdım. Bir soğ...
Yorumlar
Yorum Gönder