KEKLİ BAKLAVA
Merhaba canlar. Herkese güzel, keyifli bir hafta diliyorum. Rejime başladığımı ilan etmiştim:-) İstikrarlı gidiyorum, her sabah da bir saat yürüyüşümü de yapıyorum ama arada birkaç ev daveti oldu ve minik kaçamaklar yaptım ama valla fazla değil:-) Bu arada tarif vermeden geçmiyeyim dedim ve bu mükemmel lezzetin tarifini sevgili Fatoş'dan aldım. Mutlaka deneyin arkadaşlar, çok leziz bir tat. Sevgilerimle...
KEKLİ BAKLAVA
MALZEMELER:
1 pk. hazır baklavalık yufka ( 20 ad. kullanılacak )
Kek İçin:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
Oda ısısındaki yumurta ve şekerimizi, şeker eriyene kadar çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hamurumuzu bir kenarda bekletiyoruz.
Fırın tepsimize 10 kat balkava yufkasını iki katta bir arasına erimiş tereyağı sürerek diziyoruz. ( İstenirse her katta yada üç katta bir de yağlanabilir, tereyağı miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, miktar yazmadım. )
Kek hamurunu yufkaların üzerine döküyoruz ve 10 yufkaya daha aynı işlemi uygulayıp, hamurun üzerini kapıyoruz. En üste de yağ sürüp baklavamızı dilimlere bölüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derece arasında kekimiz pişene kadar pişiriyoruz. ( Dilimlendiği için arasından kekin piştiği anlaşılıyor.)
Şerbet : 4 su bardağı su, 4 su bardağı şeker, birkaç limon damlası...
Şerbet önce yapılacak ve baklava fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülecek.
Afiyet olsun...
KEKLİ BAKLAVA

MALZEMELER:
1 pk. hazır baklavalık yufka ( 20 ad. kullanılacak )
Kek İçin:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
1 pk. vanilya
1 pk. kabartma tozu
Oda ısısındaki yumurta ve şekerimizi, şeker eriyene kadar çırpıyoruz ve diğer malzemelerimizi ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hamurumuzu bir kenarda bekletiyoruz.
Fırın tepsimize 10 kat balkava yufkasını iki katta bir arasına erimiş tereyağı sürerek diziyoruz. ( İstenirse her katta yada üç katta bir de yağlanabilir, tereyağı miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz, miktar yazmadım. )
Kek hamurunu yufkaların üzerine döküyoruz ve 10 yufkaya daha aynı işlemi uygulayıp, hamurun üzerini kapıyoruz. En üste de yağ sürüp baklavamızı dilimlere bölüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180- 200 derece arasında kekimiz pişene kadar pişiriyoruz. ( Dilimlendiği için arasından kekin piştiği anlaşılıyor.)
Şerbet : 4 su bardağı su, 4 su bardağı şeker, birkaç limon damlası...
Şerbet önce yapılacak ve baklava fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet dökülecek.
Afiyet olsun...
Ne kadar güzel görünüyor.
YanıtlaSilÇok beğendim.
Tadınıda merak ettim.
Ellerine sağlık...
Sevgiler.
Afiyet bal şeker olsun ......
Neslihancım bu tam bir bomba olmuş,lezzetini ben de merak ettim.
YanıtlaSilAfiyet olsun.
Sevgiler.
insanın ağzında bir lezzet patlaması yaratır kesin. harika görünüyor. ellerine sağlık canım. iyi haftalar, sevgiler....
YanıtlaSilCanımmmm işte beklediğim tarif süper ellerine sağlık kocaman sevgiler...
YanıtlaSilneslihancım çok güzel bir tarif annem de yapıyor.ağzım sulandı.bende biraz dikkat ediyorum bu ara.ama dediğin gibi küçük kaçamaklar bende yapıyorum..
YanıtlaSilöptüm
Bu tatlı kaç severdir beni karşılıyor her halde yapılma zamanı geldi artık ellerine salık.
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK EVET TAM TAHMİN ETTİĞİM GİBİ NEFİS BİR TARİF SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilneslihan çok farklı bir lezzet.denamek isterim.arkadaşının ellerine sağlık.sevgiler.kekcafe
YanıtlaSilçok değişik bi tarif olmuş...
YanıtlaSilellerine sağlık...
görüntüsü harika...
arkadaşının tarifi gerçekten çok güzelmiş..onada teşekkürler...
Tebrik ediyorum seni ısrarla rejime devam ettiğin canım. Ama arada küçük kaçamaklar olabilir.. Tatlı da öyle lezzetli görünüyor ki, kaçamak yapılmayacak gibe değil...
YanıtlaSilSevgiler...
Çok farklı bir lezzet olmuş gerçekten.Tadını çok merak ettim.Ellerine sağlık arkadaşının.Sevgiler...
YanıtlaSilneslihancım hiç tadına bakmadım ama lezzetlidir eminimki ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
günaydın canım baklavan harika görünüyor arkadaşının eline sağlık duymuştum bu tarifi ama tam ölçü bilmiyordum artık kabul günlerine eş dosta yapar tadına bakarız d mim iyi günler
YanıtlaSilcok enfes olmus buna benzer bir tarif
YanıtlaSildaha görmüstüm bir blogcu arkadasda
ellerine saglik süper olmali yürüyüsede devam bakalim darisi basima :))
Merhabalar,ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.Hiç duymamıştım.Çok hoşuma gittii..
YanıtlaSilBir yaşıma daha girdim! Ne yaratıcı hatunlar var şu dünyada. Diyet ve spor için de kutluyorum Nesli, sakın vazgeçme!
YanıtlaSilNeslihancığım,
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşının. İki lezzet bir arada. Hem değişik hem de lezzetli.
Ben de rejim yapmay çalışıyorum ama gram 300 gram verebildim:)
Sevgiler
KUZİ'CİĞİM,ÇOK DEĞİŞİK VE NEFİS BİR TATLI OLMUŞ..BENDE GELİNCE İSTERİM..))ARKADAŞININ ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..kOCAMAN ÖPÜYORUM SENİ..SEVGİLER..
YanıtlaSilçok şaşırdım bu tarifi okuyunca.ve ilk defa duyuyorum.eminim tadı güzel olmuştur.denemek isterim.
YanıtlaSilNeslihancığım baklava harika görünüyor. Ben de yapmıştım, nefis bir tadı var.
YanıtlaSilBen de merak ettim şimdi denemek lazım hemen!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
canımın içi, çok teşekkür ederim nesliancığım..
YanıtlaSiletkinliğe katılımla ilgili bana sormuşsun. Kuzucum ben etkinlik yapmıyorum. Bir karışıklık oldu galiba.. missgibi.blogcu.com diye bir arkadaş var o yapıyormuş.
bilgin olsun.
Öperim yanaklarından.
tarifte pek güzelmiş..
çok değişik bir tarif olmuş, lezzetli görünüyor, ellerine sağlık yapanın, yiyenlere afiyetler, sevgilerimle neslihancım
YanıtlaSilnurdanın mutfağı
Bu tarifi daha önceleride görmüstüm ama,hazir baklavalik yufkayla yapilmasi daha iyi fikir bence.Denemek lazim,elcegizlerine saglik.
YanıtlaSilaaaaa ben bu tarıfı bır yerden almıstım ama baklavasıda elde acılıyordu:(yapamamıstım tabııkı..bunu gordugum cok ıyı oldu neslıhan ellerıne emegıne saglık en kısa zamanda denecekler arasına gırdı:)
YanıtlaSilsevgılerımle
ÇOK ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR CANIM HARİKA...
YanıtlaSilMerhaba canım, harika bir lezzet olmuş, daha önce de yemek kitaplarında görmüştüm, merakta ediyordum,ellerine sağlık güzelim, sevgilerimle...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor çokta merak ettim tadını bende rejimdeyim amaben tatlı konusunda çok zayıf olduğum için tatlı yememeye yemin ediyorum :((((başka çarem yok dayanamıyorum şimdilik benimde iyi gidiyor yesek yesek ve hiç kilo alma sorunumuz olmasa:)))ellerinize sağlık,sevgilerimle....
YanıtlaSilNeslihancığım çok değişik, bir o kadar da lezzetli görünüyor. Yapacaklar arasına alıyorum ancak yap-ye durum çok kötüye gidiyor hani :) Öpüyorum canım...
YanıtlaSilaaa ilginç hiç duymadım merak ettim tadını
YanıtlaSilellerine sağlık
yapanın ellerine sağlık çok güzel görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilbende bir kaç kez yaptım.güzel oluyor.elinize sağlık.Aranıza yeni katıldım.bende beklerim.
YanıtlaSile canım çekti nolcak şimdi nerden bulayım bundan bursada....:(
YanıtlaSilDeyisik bir fikir.Daha once hic duymamistim.
YanıtlaSilDenemeye deyer diye dusunuyorum.ellerinize saglik.
İyi akşamlar.Ben bir şey anlamadım.baklava yufkası ince uzun değil mi tepsiye (dikdörtgen borcam bile olsa) küçük gelmeyecek mi?onu nasıl ayarlayacağım.Dolabımda bir paket baklava yufkası var.Yapmak istiyorum da.
YanıtlaSil