BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
çok güzeller,geldiğimde bir dal alırım :)Ekmek için
YanıtlaSilÇocukluğumu anımsadım. Ne çok vardı anneannemin evinin bakçesinde. Keskin kokusu hala burnumda sanki. Artık buralarda ne bahçeli evler kaldı, ne de bu güzel çiçekler..Bu güzellikler hiç bitmez umarım.
YanıtlaSilRenkleri, canlılıkları insanı mutlu ediyor:)..
YanıtlaSilSevgiler..
aslı
tabiki canım,istediğin kadar alabilirsin:)
YanıtlaSilsevgili Begonvil ben de aynı şeyi diliyorum. umarım güzel olan herşeyi saklayabiliriz.
çok haklısın Aslı'cığım:)
bu galiba anne çiçeği :) benim de annem yetiştirir, ben tohumunun görüntüsünü ve toprağa dökülüşünü çok severim :)
YanıtlaSil