Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
bu h.sonu kandıramadım bizimkini ama benimde şöle bir çimenlere yayılasım kahvaltı edesim var
YanıtlaSilÇok hoş gözüküyor her şey... Şöyle gazete kağıtları üzerine hazırlanmış bir kır kahvaltısına sanırım benim de çok ihtiyacım var... Selamlar.
YanıtlaSilbenim yukarıdakilerin hepsine ihtiyacım var. hatta daha fazlasına :)
YanıtlaSilİşte bu mutluluk herşeye değer yenilende en lezzetlisinden sevgi ve muhabbettir
YanıtlaSil