BEYAZ LAHANA DİBLESİ
Efenim merhabalar. Bizde dible çeşidi bitmez, her sebzenin yapılır. Beyaz lahananın diblesi de ayrı güzel oluyor, yeni denedim, çok sevdim. Tam ölçü veremiyorum ama orta boy bir lahananın yarısına yakınını ince ince doğradım, bir havuç rendeledim, bir pırasayı incecik dilimledim, bir küçük soğanı minik minik doğradım, bir kahve fincanı ( Türk kahvesi ) da pirinç yıkadım. Teflon tencereye beyaz lahanayı koydum, ortasına minik bir çukur, içine sırasıyla pırasa, havuç soğan ve en üste pirinci koydum, az tuz, az karabiber, az pul biber ve üzerinde biraz zeytinyağı gezdirdim, tencerenin kapağını kapattım. Kısık ateşte su koymadan yavaş yavaş pişirdim. Pişince hafif harmanlıyoruz, çok karıştırmayalım ki yapışmasın. Deneyin derim, hem yemek hem salata gibi, misafire de ikram edilir. Afiyet olsun:)
dondurmaylada harika görünüyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilneslim elma ve erik kurulu muffın mis gibi desene..
YanıtlaSilelmalıyı da dene.
bende denizli'den gelen erikleri , gün kurularım kalmayınca değerlendirmiştim.
erik elmadan güzel oluyor bana göre.
afiyet olsun canımm.
Neslihancım ne güzel bir sunum böyle,boğazım ağrımasa hepsini yerdim :)
YanıtlaSilellerine sağlık..
Canım ne güzel görünüyor böyle.
YanıtlaSilŞimdi çayımın yanında olsa nasıl yerdim.
Sevgiler.
görüntüsü sahane olmus
YanıtlaSilellerine saglik sevgiler
Canım benim ellerine sağlık çok şık ve leziz sunu
YanıtlaSilma bayıldım.Mutlu haftalar kocaman öpüyorum...