ayy neslihan töngel buna mı diyosunuz... bu bildiğin muşmulaa... bayılırım... ayy rahmetli dedemm ben cok seviyorum diye köyde tavan arasına saklardı bol elma bol mandalina ile.. akşamları yemekten sonra sıcakk kuzinenin arkasında tavan alınmış bir leğenin içinde kilo kilo... ahh ahhh...
ayy neslihan töngel buna mı diyosunuz... bu bildiğin muşmulaa... bayılırım... ayy rahmetli dedemm ben cok seviyorum diye köyde tavan arasına saklardı bol elma bol mandalina ile.. akşamları yemekten sonra sıcakk kuzinenin arkasında tavan alınmış bir leğenin içinde kilo kilo... ahh ahhh...
Merhaba arkadaşlar. Bloggerdaki sorunu hala anlayabilmiş değilim, ama en azından bugün birşeyler ekleyebiliyorum. Çok azınızı ziyaret edebildim ve yorum yazabildim. Sonra ne oluyor bilmiyorum, zınk diye kapanıyor sayfa:-( Sevgili Kuzenim Gül ( DAMAK TADI ) bana bu harika kalıbı gönderdi. Canım benim çok teşekkür ediyorum, harika bir şekli var ve eminim harika kekler yapacağım bu kalıpla. Çok öpüyorum canım... Bugün sizlere bahsettiğim pastacılık malzemeleri satan dükkanın görüntü ve adresini yayınlıyorum. Giresun'lu bloggerlara iyi alışverişler dilerim. Sevgilerimle... ERSAL PASTACILIK DÜNYASI : HACI MİKTAT MAHALLESİ, FATİH CADDESİ, KLAS PASTANESİ YANI, GİRESUN... TEL : 0454 214 22 80
İyi akşamlar efenim... Geçen akşam misafirlerim vardı, bu sefer kimseler gelmeden resimlerini çektim mamaların:-) Pratik şeyler ama çok işe yarıyorlar.... YOĞURTLU KURU SEBZE Kuru patlıcan ve biberleri haşladım. Başka bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırladım ve sebzeler soğuyunca üzerlerine döktüm. Üstü biraz karışık oldu:-) Tatlı kırmızı biberim top olmuş, o nedenle fazla döküldü, diğerleri kekik ve sumak.... ÜÇ RENKLİ PATATES SALATASI Malzemeler: 9 ad. orta boy patates, iki havuç, üç dal yeşil soğan, biraz mor lahana ( bunu miktarını kestiremedim:-), tuz, sıvı yağ, limon, dereotu... Yapılışı: Patatesleri haşladım ve üçe ayırdım. Yağ, limon ve tuz ekledim. Havucu ve mor lahanayı rendenin ince tarafıyla rendeledim, soğanları minik minik doğradım. Her parçayı ayrı ayrı patateslere ekledim. Kek kalıbını buzdolabı poşeti ile kapladım ve kat kat malzemeleri yerleştirdim. Biraz dolapta beklettim ve düz bir kaba ters çevirdim. Üzerini dereotu ile süsledim. PEYNİRLİ POĞAÇA Çok klasik bir tari...
Bu pasta şehrimize özgü, fırın ve pastanelerimizde yapılır. Bir adı da Amonyaklı Pastadır. Nasıl yapıldığını bilmiyorum ama öğrenirim:-) Bu resmi de pastanın içini görmeniz için çektim...
Ben de çoookk severim kendisini :))Tongel deriz biz de ..
YanıtlaSilBen daha yeni tanistim kendileriyle :) ama bayildim.Su anda evde olgunlasmayi,sonra yenmeyi bekliyorlar
YanıtlaSilDaha dün topladım töngel..Olgunlaşmasını bekliyorum ben de..
YanıtlaSilOy bayılırım ben de. Şu anda yanımda olgunlaşmış koca bir tabak var:))
YanıtlaSilAfiyet olsun cümlemize...
ayy neslihan töngel buna mı diyosunuz... bu bildiğin muşmulaa... bayılırım... ayy rahmetli dedemm ben cok seviyorum diye köyde tavan arasına saklardı bol elma bol mandalina ile.. akşamları yemekten sonra sıcakk kuzinenin arkasında tavan alınmış bir leğenin içinde kilo kilo... ahh ahhh...
YanıtlaSilayy neslihan töngel buna mı diyosunuz... bu bildiğin muşmulaa... bayılırım... ayy rahmetli dedemm ben cok seviyorum diye köyde tavan arasına saklardı bol elma bol mandalina ile.. akşamları yemekten sonra sıcakk kuzinenin arkasında tavan alınmış bir leğenin içinde kilo kilo... ahh ahhh...
YanıtlaSil